A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щодо здійснення торгівлі продовольчими товарами фермерами та підприємцями району. Із засідання оперативного штабу

Дата: 30.04.2020 14:47
Кількість переглядів: 1277

Сьогодні голова Тальнівської райдержадміністрації Олександр Цимбал провів засідання оперативного штабу з питань запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19. Нагальним до обговорення постало питання відновлення роботи ринків та магазинів продовольчої групи  на території району.

За результатами обговорення було прийнято ряд рішень.

Витяг з протоколу додається.

 

 

Витяг з протоколу

 засідання оперативного штабу з питань запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19 

від 30 квітня 2020 року № 9

За результатами розгляду питань порядку денного оперативний штаб з питань запобігання поширенню на території району коронавірусу COVID-19  вирішив:

1. Відновити з 3 травня 2020 року роботу Споживчого товариства "Тальнівський ринок" для здійснення торгівлі продовольчими товарами   фермерами та підприємцями району відповідно до вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 № 313, якою внесено  зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 в частині відновлення роботи продовольчих ринків в умовах карантинних обмежень в Україні за умови виконання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі на агропродовольчих ринках відповідно до ПОСТАНОВИ ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ УКРАЇНИ № 14 від 27.04.2020  та письмового дозволу Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області про дотримання протиепідемічних вимог, а саме:

- працівники, продавці й відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі й мають проходити температурний скринінг;

- на кожному вході (в’їзді) на ринок повинні стояти антисептики;

- на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець, не більше;

- контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;

- в кінці робочого дня мають відбутися прибирання та дезінфекція;

- не повинно бути стихійної торгівлі на прилеглій території ринку.

- також є умови для продавців — щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями й покупцями.

  Працівники ринку зобов’язані інформувати відвідувачів про встановлені обмеження та про профілактику коронавірусу, контролювати виконання цих вимог і оперативно усувати порушення.

 

                                                       Термін: до закінчення карантину.

2. З 01.05.2020 року дозволити роботу промислових магазинів, перукарень та салонів за умови дотримання ними загальних правил карантину та забезпечення працівників засобами індивідуального захисту.

 

Тальнівська міська рада,

Сільські ради

 

3. Міському та сільським головам дозволити, під свою персональну відповідальність, відкриття місцевих ринків за умови забезпечення дотримання вищезазначених необхідних санітарних норм та правил відповідно ПОСТАНОВИ  ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ УКРАЇНИ № 14 від 27.04.2020  та письмового дозволу Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.                                                                                                

  1. Тальнівському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області забезпечити:
    1. проведення щоденних позапланових перевірок за дотриманням агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог, встановлених головним державним санітарним лікарем України;

4.2 присутність не менш як двох інспекторів на агропродовольчому ринку протягом усього часу його роботи та проведення ними позапланових перевірок.

 

                                                                         Термін: до закінчення карантину.

 

5. Тальнівському відділенню поліції  Звенигородського відділу поліції ГУНП у Черкаській області забезпечити чергування на території Споживчого товариства "Тальнівський ринок" у базарні дні з метою дотримання громадського порядку та виконання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19  під час карантину.

                                                                      

                                                                      Термін: до закінчення карантину.

 

 

Голова оперативного штабу                                             Олександр ЦИМБАЛ       

 

Секретар                                                                           Сергій КОПЕРНАК       

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування