A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Маємо напрацювати ефективний інструмент співпраці

Дата: 28.05.2019 08:12
Кількість переглядів: 304

Тарас Висоцький керівникам ОТГ: «Маємо напрацювати ефективний інструмент співпраці»

Керівники територіальних громад Черкащини спільно з представниками обласного керівництва, районних управлінь АПК та територіальних підрозділів міністерств, відомств провели спільне засідання. Йшлося, зокрема, про надходження до бюджетів ОТГ, їх зростання за рахунок ефективного землекористування та створення належних умов для землекористувачів.

На думку першого заступника голови Черкаської ОДА Тараса Висоцького, формування значної частини доходів власних бюджетів залежить від того, наскільки ефективно органи місцевого самоврядування зможуть організувати весь комплекс робіт із запровадження й мобілізації місцевих податків і зборів.

– Маємо напрацювати якісний інструмент співпраці щодо розвитку безпосередньо галузі сільського господарства у ваших громадах, – сказав, звернувшись до присутніх перший заступник. – Наша мета – аби ваші бюджети наповнювались за рахунок ефективної роботи землекористувачів. Сьогодні цей процес потребує удосконалення. Для цього шукатимемо резерви, напрацьовуватимемо інструменти, якими, зокрема, розпоряджаєтеся ви, а також ті, що у повноваженнях контролюючих органів. Щоб допомогти ці резерви використати. Необхідно усвідомлювати – злагоджена робота в цьому напрямі сприятиме наповненню місцевих бюджетів та в решті – розвитку ваших територій.

Загалом же на засіданні за участі керівника Департаменту агропромислового розвитку ОДА Ігоря Колодки та спільно з профільними фахівцями обговорили заходи, які дозволять прискорити процес трансформації особистих селянських господарств у сімейні фермерські господарства, говорили про шляхи збільшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів від використання сільськогосподарських угідьзбільшення податкових надходжень до бюджетів ОТГ, резерви та інструменти, організацію процесу контролю та наповнення бюджетів ОТГ, інструменти контролю щодо використання земель с/г призначення, захист прав землекористувачів та роботу з державними реєстраторами.

Такі зустрічі планують проводити щонайменше раз на квартал.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування