A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Вирішення проблем у сільських громадах

Дата: 21.06.2019 08:14
Кількість переглядів: 543

Голова Тальнівської райдержадміністрації Валентина Любомська провела особистий прийом громадян у Легедзинській сільській громаді.

Під час ділової розмови із сільським головою Сергієм Гульченком Валентина Олександрівна підняла питання наповнення місцевого бюджету та перспективи утримання закладів соціальної сфери на підвідомчій території.

Представник управління агропромислового та економічного розвитку Леся Пересунько надала рекомендації щодо можливостей створення сімейних фермерських господарств, які оброблятимуть землю, не менше 20 га. Така форма господарювання є вигідною і раціональною. Окрім цього, державна субвенція становить – три тисячі на гектар землі, яка перебуває в обробітку. Леся Миколаївна наголосила, що для зацікавлення селян сільському голові, землевпоряднику необхідно проводити роз'яснювальну роботу.

Серед проблем, що найбільше турбують жителів Легедзиного, - забезпечення питною водою.

Сільський голова відзначив, що будівництво нової свердловини передбачено в обласній програмі на умовах співфінансування. Яким буде результат розгляду – поки невідомо. Втім, проблемою є й те, що на сьогодні із більше 240 користувачів водою -  80 осіб не сплачують за послуги водопостачання і вплинути на них неможливо.

На що голова райдержадміністрації заперечила, що спочатку громадські активісти мають зафіксувати неправомірне використання води. А при сільській раді має бути створена комісія, яка складає відповідний протокол і передає його до суду.

- Тільки взаємною співпрацею і дотриманням чинного законодавства можна наводити лад у громаді. Про село має дбати кожен його житель, - підсумувала Валентина Олександрівна.

 

Голова райдержадміністрації відвідала бібліотеку, дитячий садочок та ФАП. Поспілкувалася із працівниками. Було обговорено ряд питань щодо утримання закладів, забезпечення необхідним інвентарем тощо.

 

Цього ж дня Валентина Любомська проінспектувала стан будівництва амбулаторії у Тальянках. Будівельна бригада завершує фундаментні роботи, і з наступного тижня буде розпочато кладку стін. Будівництво ведеться, згідно встановлених термінів.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування