A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

2 місяці громадам- на підготовку й подання до Мінрегіону інфраструктурних проектів

Дата: 08.05.2019 08:19
Кількість переглядів: 340

Фото без опису2 місяці громадам - на підготовку й подання до Мінрегіону інфраструктурних проектів

Об’єднані територіальні громади мають два місяці на підготовку та подання до Мінрегіону проектів із поліпшення інфраструктури. Нагадаємо, 54 громадам області на цей рік передбачили з держбюджету субвенцію в 95,6 млн грн.

Так, задля якісної та своєчасної підготовки проектів ОТГ, сьогодні фахівці Департаменту регіонального розвитку провели в обласній адміністрації навчально-практичний семінар на тему: «Підготовка проектів, які можуть фінансуватися за рахунок інфраструктурної субвенції у 2019 році». У ньому взяли участь представники близько 50 ОТГ Черкаської області.

Перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький, який відкрив цього дня семінар, наголосив на важливості вчасного подання та реалізації проектів інфраструктурного розвитку ОТГ.

– Втілення цих проектів має бути під особистою відповідальністю кожного очільника громади, – сказав перший заступник. – При цьому важливим є ефективне, своєчасне та повне використання державних коштів. Ми ж, натомість, готові надати всю необхідну інформаційно-консультаційну підтримку.

Водночас Тарас Миколайович зауважив, що облдержадміністрація не впливає на вибір проектів, але рекомендував подавати для фінансування ті проекти, які є пріоритетними та важливими для жителів ОТГ. А для цього важливо, щоб у громадах було налагоджено інформування та комунікація виконкомів із жителями громад.

На семінарі детально розглянули зміни в законодавстві, вимоги до оформлення пакету документів на отримання висновку від ОДА, який потім разом із проектною заявкою спрямовують до Мінрегіону громадами. Також розглянули типові помилки, яких припускались ОТГ минулоріч. Обговорювали й шляхи їх уникнення.

Під час заходу всі представники ОТГ мали змогу презентувати свої майбутні проекти та задати питання щодо їх реалізації. Серед найбільш актуальних питань: фінансування за рахунок інфраструктурної субвенції ОТГ ремонту доріг державного, місцевого та комунального значення; придбання техніки для комунальних підприємств; можливість співфінансування інших програм і проектів.

По завершенню семінару, представники ОТГ отримали приклади пакетів документів на основі типових проектів та всі необхідні матеріали для підготовки проектів.

Довідково:

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.04.2019 № 280-р  затверджено розподіл у 2019 році обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад на 2,1 млрд грн, з яких Черкаській області передбачено  95,6 млн грн.
У разі виникнення додаткових питань щодо інфраструктурної субвенції ОТГ – прохання звертатися до Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА (відділ проектів і програм регіонального розвитку), тел.: 37-22-69, 37-31-91.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування