A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Використання наявного фінансового ресурсу на місцях має бути ефективним

Дата: 24.06.2019 08:20
Кількість переглядів: 319

Використання наявного фінансового ресурсу на місцях має бути ефективним, – Тарас Висоцький на колегії ОДА

Використання наявного фінансового ресурсу на місцях має бути ефективним. Про це сказав у ході колегії ОДА перший заступник очільника області Тарас Висоцький, під головуванням якого відбулось засідання. Тут розглянули питання щодо виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів освіти області, зокрема й у цілому про надходження до місцевих бюджетів. Йшлося і про хід оздоровчої кампанії в регіоні.

Зауважимо, обсяг мобілізованих коштів до державного та місцевих бюджетів області за період цього року досяг 7 млрд грн. Порівняно із січнем–травнем минулого року надходження зросли на 1 млрд грн. Місцеві бюджети отримали податків і платежів на 345 млн грн більше, ніж за 5 місяців 2018-го. Водночас аналіз фактично отриманих за 5 місяців цього року доходів місцевих бюджетів засвідчив, що при затвердженні бюджетів не повною мірою була врахована наявна податкова база. Низка місцевих органів влади заявляють про дефіцит коштів на заробітну плату працівникам бюджетної сфери та розрахунки за енергоносії. При цьому існує явище економічно необґрунтованих ставок орендної плати за землю. Ці та інші питання обговорили в ході колегії спільно з фахівцями структурних підрозділів обласної адміністрації, керівниками на місцях.

– Органи місцевої влади насправді мають достатній потенціал для вирішення нагальних питань, посилення фінансової самодостатності та забезпечення потреб бюджетної сфери у видатках, – говорить Тарас Миколайович. – Однак неповноцінно його застосовують. Важливою тут є комунікація, як один із основних інструментів управлінської роботи. Керівники ж на місцях, як у районних адміністраціях, так і тергромадах, мають взяти на себе відповідальність, організувати ефективну роботу щодо залучення наявних ресурсів наповнення місцевих бюджетів, пошуку додаткових джерел, зокрема й проведення роботи з орендарями щодо підвищення відсоткової ставки за використання земельних паїв та ін. Необхідним методом є взаємодія та проведення роз’яснювальної роботи на місцях. Застосування таких інструментів сприятиме уникненню проблемних питань на місцях, зокрема й таких, як заборгованість із виплати зарплатні працівникам бюджетної сфери.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування