A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Українці завжди прагнули до демократії

Дата: 01.07.2019 08:28
Кількість переглядів: 373

Українці завжди прагнули до демократії, – Тарас Висоцький на урочистостях із нагоди 23-ї річниці Конституції

 

Фото без опису23-тю річницю Конституції України цьогоріч відзначають. Напередодні на Площі Знань Черкаського державного технологічного університету зібралися черкасці. Тут уже традиційно відбулися урочистості з нагоди свята.

Т.в.о. голови, перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький наголосив на тому, що якраз 23 роки тому було закладено правові основи функціонування нашої держави. Він нагадав, що в 1710 році була ухвалена перша в світі, за десятки років до Конституції в США та європейських країнах, Конституція – документ, відомий під авторством Пилипа Орлика.

– Це свідчить про те, що історично українці завжди прагнули до демократії, налаштовані на спільний вибір і спільну відповідальність, – сказав Тарас Миколайович. – Навіть у самій назві документу чітко зазначалося про вибір колективного підходу до вирішення проблем, організації життя. Нині ж маємо документ, відповідні зміни до нього. Однак, на жаль, часто чуємо зауваження, що держава в нас усе ж не правова. Тому сьогодні, з нагоди національного свята, я закликаю всіх представників держуправління, судової системи, правоохоронних органів, загалом громадян країни керуватися щодня чинним законодавством, діючою Конституцією. Аби ми могли з гордістю відповідати й знати, що живемо в правовій державі, і є громадянами саме такої держави. Упевнений, що ми на вірному шляху.

Тарас Миколайович висловив вдячність усім, хто долучався раніше до формування чинної Конституції і нині працює над її удосконаленням, намагаючись покращити правові основи нашої держави. Окрему подяку висловив і родині уродженця Черкас Михайла Сироти, який є співавтором документу. Він, нагадаємо, навчався в ЧДТУ, а згодом працював проректором до обрання народним депутатом України, є «батьком Конституції». Саме він очолював парламентську комісію, що працювала над проектом основного закону.

Цього дня містяни поклали квіти до погруддя Михайла Сироти на території університету.

До свята перший заступник голови вручив черкасцям і почесні відзнаки та грамоти. 

 

Прес-служба ОДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування