A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

На захисті прав сільгоспвиробників

Дата: 01.04.2019 08:36
Кількість переглядів: 361

На захисті прав сільгоспвиробників: На Черкащині розповіли про роботу обласного антирейдерського штабу

 

Фото без описуБільше 20 засідань та шість випадків, що мали ознаки рейдерського захоплення – результат роботи обласного антирейдерського штабу за минулий рік та перші місяці 2019. Виявлення таких випадків є актуальним для області. Про роботу у цьому напрямку розповів начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка на засіданні колегії ОДА під головуванням очільника області Олександра Вельбівця.

Антирейдерський штаб розпочав роботу у серпні 2017. Тоді при Черкаській адміністрації утворили обласний оперативний штаб з протидії аграрному рейдерству. Також діє регіональна робоча група з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

Минулоріч у травні роботу оперативного штабу з протидії аграрному рейдерству в Черкаській області продовжили у рамках регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. Засідання проводяться кожну другу та четверту середу місяця об 11.00 годині, а у разі необхідності негайного реагування на ситуацію – невідкладно. Загалом торік відбулось 4 засідання оперативного штабу та 23 – засідання регіональної робочої групи.

– Наразі для аграріїв діє гаряча телефонна лінія 33-00-27, на яку отримуємо звернення, а також на приймальню Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, – зазначив начальник управління Олександр Свіренюк. – На гарячу телефонну лінію стосовно фактів рейдерського посягання на основні фонди, зокрема на земельні ділянки, зібраного врожаю та продукції тваринництва надійшло 23 телефонних дзвінки.

Однією зі складових антирейдерської політики є робота комісій з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, створених з початку 2016 року при Міністерстві юстиції України та його територіальних органах. До Комісії з питань розгляду скарг надійшло 20 скарг, з них: направлено до Міністерства юстиції України за належністю – 7 скарг, відмовлено у задоволенні – 10 скарг, залишено без розгляду у зв’язку відкликанням скаржниками – 3 скарги.

– Обласна комісія розглядає скарги на рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації, що діють у межах Черкаської області. – додав начальник обласного управління агропромислового розвитку Ігор Колодка. – Всі суб’єкти господарювання області можуть звернутися до вказаних комісій за кваліфікованою юридичною допомогою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування