A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

РОБОТОДАВЦІ ЗАМОВИЛИ — СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ПІДГОТУВАЛА

Дата: 29.03.2019 08:38
Кількість переглядів: 454

      Одним із пріоритетних напрямків діяльності Державної служби зайнятості є професійне навчання — здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних відповідно до вимог ринку праці, адже сучасний стан економіки ставить високі вимоги до якості та конкурентоспроможності робочої сили. Роботодавці охоче співпрацюють зі службою зайнятості в цьому напрямку, тому що курси цільового призначення є добрим підґрунтям в ефективному проведенні весняно-польових робіт, керівники підприємств мають впевненість в тому, що їх робітники отримали необхідні знання для виконання робіт відповідно до вимог охорони праці.
      "Тальнівський район є агропромисловим, тому роботодавці-аграрії особливу увагу приділяють створенню безпечних умов праці, здійснюють повсякденний і чіткий контроль за дотриманням правил безпеки праці. Керівники с/г підприємств, у яких питання захисту працівників від втрати працездатності, а то й життя, є предметом постійної турботи, зацікавлені, щоб їх майбутні робітники мали певний рівень знань у цьому напрямку. З цією метою районна філія організовує для замовників сільськогосподарського сектора спеціальні курси щодо поводження та застосування пестицидів і агрохімікатів",- зазначила директор Тальнівської районної філії Світлана Савченко.
      
Саме тому з 27 березня 2019 року для 14 безробітних, на замовлення роботодавців нашого району, Тальнівською районною філією Черкаського ОЦЗ було організоване спеціальне навчання на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Спеціальне навчання з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та перевірки рівня знань осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням і торгівлею пестицидами й агрохімікатами» на базі Державного професійно-технічного навчального закладу Черкаського навчального центру Міністерства аграрної політики та продовольства України. 
      Слухачі з числа безробітних під час навчання опановували теоретичні знання з безпечного ведення робіт, використання пестицидів, агрохімікатів, регуляторів росту рослин тощо. Вони ознайомились із основними видами плодових культур, збудниками захворювань та заходами по вирощуванню і захисту від шкідників, хвороб, бур’янів; вивчали правила безпеки під час роботи. Необхідність запровадження даного курсу викликана потребою якісної підготовки працівників сільськогосподарського виробництва, які залучаються до різних робіт, в тому числі до робіт з підвищеною небезпекою та використанням хімічних речовин.
     Оскільки навчання відбувалося за замовленням роботодавців, тож після його завершення, згідно з укладеними договорами, безробітні будуть працевлаштовані в таких сільськогосподарських підприємствах, як ФГ "Джерело -Г", ПП "БМ Благодатне", ТОВ "Надія", ПСП "Зеленьківське", СФГ "Земля", ФГ "Фенікс М", СТОВ "Колос" та СВК "Веселий Кут, ПП "Есвеліна".

Тальнівська районна філія Черкаського ОЦЗ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування