A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відповідальність на кожному з нас. Із координаційної наради 12.02.2019

Дата: 14.02.2019 08:46
Кількість переглядів: 454

Фото без опису12 лютого під керівництвом першого заступника голови Тальнівської райдержадміністрації Володимира Гречки відбулася щотижнева координаційна нарада, завданням якої є об'єктивний аналіз проблем життєдіяльності району та планування і вироблення чіткого механізму роботи для вирішення поставлених завдань.

Як завжди, пріоритетом залишається – соціально-економічний розвиток району і наповнення бюджету, зокрема, залучення додаткових коштів шляхом розроблення проектів для участі  у грантах, конкурсах тощо.

Найперше була взята до уваги інформація начальника Тальнівської податкової інспекції Олександра Маринченка про необхідність зібрання комісії щодо дотримання податкового законодавства окремими юридичними та фізичними особами.

Володимир Гречка дав доручення щодо проведення такої роботи, до якої буде залучений новопризначений з області  інспектор праці, який відтепер працюватиме на кілька районів, у тому числі і в Тальнівському.

Фото без описуДалі було обговорено стан виконання Програми соціально-економічного розвитку району, про що інформував начальник управління агропромислового та економічного розвитку Віталій Захарчук. З цього приводу начальник відділу економіки Світлана Ковалишина додала, що відділом розроблені методичні рекомендації для всіх структурних підрозділів, що допоможе у створенні мікропроектів (на суму до 1 млн. грн.) для залучення коштів. Світлана Олексіївна висловила власне бачення, у яких напрямках можливі такі проекти: зокрема, для функціонування  пересувного ЦНАПу – купівля автомобіля; проекту збереження народних традицій – придбання костюмів для аматорських колективів району; підтримка лікарів – придбання квартир; цифровий розвиток – купівля серверів фінансовим управлінням, цивільний захист – придбання системи оповіщення та багато інших мікропроектів по різних напрямках розвитку району.

Володимир Гречка дав доручення керівникам структурних підрозділів проаналізувати свою роботу, чітко і конкретно визначивши, що зроблено, що не вдалося виконати і перспективу на найближчі роки. Також, взявши до уваги розроблені відділом економіки рекомендації, визначити пріоритетні напрямки і розробити мікропроекти.

Всі ці питання будуть враховані при підготовці засідання Ради регіонального розвитку, яке планується на першу половину березня місяця. Окремим важливим пунктом буде і питання якості питної води, яка за результатами проведених аналізів, у деяких населених пунктах критична. Тому першим заступником голови було дано доручення попередньо розглянути це питання на комісії ТЕБ та НС.

 Начальник сектору культури Оксана Щербатюк проінформувала про соціально-культурні заходи. Відзначила, що розпочалися звітні концерти сільських закладів культури, які проходять щонеділі у районному Будинку культури і збирають повні зали глядачів. 15 лютого відбудуться заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 20 лютого – мітинг-реквієм до Дня Героїв Небесної Сотні.

Першим заступником голови райдержадміністрації було підняте питання підготовки відповіді на публічний запит від в.о. редактора газети „Новий Дзвін“ Анни Драгун та громадянина Юрія Бондаря щодо надання копій відомостей про нараховані заробітні плати, преміювання, надбавки працівників райдержадміністрації та її структурних підрозділів. Керівник апарату Леся Соловей повідомила, що структурні підрозділи готують всю необхідну інформацію, а запитувачі, в установленому законодавством порядку, повідомлені про продовження строку розгляду запиту до 20 робочих днів, у зв'язку із тим, що він стосується надання великого обсягу інформації. Будуть вжиті всі заходи для надання відповідей на публічні запити у визначені терміни. Питання мало жваве обговорення як з боку присутніх представників місцевих ЗМІ, так і керівників установ. Дискусію викликали моменти щодо персональних даних працівників, а також того, що незрозумілою є мотивація таких запитів у деклараційний період, коли всі дані про заробітні плати державних службовців і так оприлюднюються на сайті ЄДРД НАЗК. Позиція першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Гречки була чіткою: надати запитувану інформацію у повному обсязі. Окрім цього, він наголосив, що заробітні плати працівникам райдержадміністрації та її структурних підрозділів нараховуються згідно чинних норм законодавства, тому боятися чи приховувати немає чого. Вся діяльність райдержадміністрації є відкритою. 

На завершення керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей звернула увагу на те, що наразі триває робота по підготовці публічного звіту райдержадміністрації.

Підсумовуючи нараду, Володимир Гречка наголосив:

- Ми не маємо права на помилки. Чому так наполегливо говоримо про залучення додаткових коштів, тому що наш бюджет дефіцитний. І в умовах реформ децентралізації, реорганізації галузей освіти, медицини мусимо бути, як ніколи, консолідованими, єдиними, відповідальними.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування