A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Співпраця із Центром соціально-психологічної реабілітації дітей у місті Умані

Дата: 12.04.2019 08:58
Кількість переглядів: 590

Фото без описуНевід'ємною частиною ефективної діяльності Служби у справах дітей райдержадміністрації є співпраця із обласним міжрегіональним Центром соціально-психологічної реабілітації дітей у місті Умані.

На сьогодні у Центрі тимчасово перебуває одинадцять дітей із Тальнівського району.

Начальник Служби у справах дітей райдержадміністрації Микола Писар, за дорученням голови Тальнівської райдержадміністрації Валентини Любомської, 11 квітня відвідав Центр в Умані. Микола Йосипович поспілкувався із керівництвом закладу, оглянув умови перебування дітей.

- У Центрі, який створений на базі колишнього Уманського дитячого притулку, -  розповідає Микола Писар, - перебувають діти від трьох до вісімнадцяти років. Серед вихованців - сироти, які чекають на всиновлення, діти, яких вилучили з неблагополучних сімей тимчасово, даючи шанс на виправлення.  Адже поки діти перебувають там на реабілітації, наша Служба проводить роботу з їхніми батьками. У Центрі гарні і достойні умови. З дітками проводять заняття. Школярі відвідують загальноосвітню школу, яка знаходиться поряд з Центром. Та найперша і найголовніша допомога для вихованців - це заняття з психологом.

Проблемою є те, що у цьому закладі вихованці можуть знаходитися, згідно законодавчих актів, не більше дев'яти місяців, а далі мають бути повернуті у біологічні сім'ї, за умови покращення їхнього соціального і матеріального стану, або влаштовані у прийомні сім'ї чи дитячі будинки сімейного типу. На сьогодні четверо наших діток уже потребують такого реагування. На жаль, рідні батьки не виправилися, тому постало питання про позбавлення їх батьківських прав (справи уже передані до суду). Влаштувати діток у інші форми сімейного виховання поки що не вдається. Керівництво Центру розуміє складність нашої ситуації і, звісно, що вихованці, до вирішення проблеми перебуватимуть у цьому закладі у належних умовах.

Тому дуже актуальним для нашого району є питання створення сімейних форм виховання: прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. Службою проводиться активна роз'яснювальна робота у цьому напрямку під час профілактичних рейдів у села, на зустрічах із сільськими головами, на семінарах із секретарями сільських рад, відповідні інформаційні матеріали висвітлюються у місцевих ЗМІ та соціальних мережах.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування