A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях

Дата: 11.04.2019 09:06
Кількість переглядів: 429

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує: 

З 1 квітня 2019 року Урядовим рішенням з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються у таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат    - допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами у розмірі 1700 гривень на місяць.  Виплати будуть здійснюватися до досягнення дитиною 6-річного віку.

Звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно за наданням вище зазначеної допомоги, вона призначається з 1 квітня 2019 року.

Щоб оформити допомогу на дитину, одному з батьків, з яким фактично проживає дитина, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення (за умови пред’явлення паспорта громадянина України) і надати заяву та необхідні документи. Обов’язковою умовою є надання  посвідчень багатодітної сім’ї.

Призначення і виплата допомоги здійснюється за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання особи, яка претендує на призначення допомоги. Допомога за місцем фактичного проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника.

У сільській місцевості заяви з необхідними документами для призначення допомоги приймають уповноважені особи виконавчих органів сільських рад та Тальнівської міської ради, які здійснюють їх передачу управлінню  соціального захисту населення.

 Виплата допомоги припиняється у разі:

  • позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
  • відмови отримувача допомоги від виховання дитини;
  • нецільового використання коштів і незабезпечення створення    отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;
  • відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських

прав;           

  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
  • перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням     суду;
  • втрати статусу багатодітної сім’ї;
  • смерті дитини;
  • смерті отримувача допомоги.

Отримувачі допомоги у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, зобов’язані у десятиденний строк повідомити про це управління соціального захисту населення».

 

Начальник управління                                                                          Т. Маринченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування