A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Враховуючи всі наслідки і перспективи

Дата: 13.09.2018 09:56
Кількість переглядів: 510

Фото без описуЯкщо від рішення залежить доля інших людей, майбутня діяльність закладів соціальної сфери, то приймати їх потрібно вкрай виважено і обдумано. Такою була основна теза зібрання.

12 вересня голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко провів робочу зустріч із сільськими головами. У засіданні взяли участь міський голова Олексій Юрченко, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, директор ДП „Уманське лісове господарство“ Іван Назаревич, начальник Тальнівського районного сектору управління ДСНС України у Черкаській області Олег Слизький, заступник військового комісара Тальнівського райвійськкомату Сергій Грицай.

- Наша мета, - наголосив Василь Клименко, - виробити спільну стратегію роботи. Розраховую на ваші розуміння і підтримку.

Першим до розгляду постало питання про запровадження земельного податку на лісові землі. По ньому інформував Іван Назаревич. Він відзначив, що VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» була внесена поправка до пункту 273.1 статті 273 Податкового кодексу, що передбачає земельний податок на всі лісові землі України.

- При застосуванні нових норм, окрім рентної плати, передбачається на всі лісові землі ще один податок, фактично це подвійне оподаткування, - наголосив Іван Васильович. – Це може призвести до подорожчання деревини, від чого постраждає і населення, і соціальні заклади. А загалом значна податкова ставка згубно вплине на всю діяльність лісових господарств, які опиняться на межі банкрутства. Тому я звертаюся до керівників органів місцевого самоврядування з проханням виважено підійти до встановлення податкової ставки. Розуміючи, що це надходження до місцевих бюджетів, але враховуючи всі наслідки і перспективи.

Далі по питанню необережного поводження з вогнем інформував Олег Слизький. З початку цього року у районі зареєстровано 36 пожеж, 19 з них на території ОТГ. Збільшується кількість випадків загоряння решток рослинності, сміття. Невтішною є і така статистика: четверо загиблих від необережного поводження з вогнем, четверо – на воді.

- Дуже важливою є оперативність, - відзначив Олег Іванович. – Тому звертаюся до сільських голів з проханням налагоджувати співпрацю із місцевими господарствами, які можуть надавати допомогу у випадку надзвичайних ситуацій: чи то забір і підвезення води, чи надання необхідної техніки. Потрібно також активізувати і роз'яснювальну роботу серед населення перед початком опалювального сезону. Болючим залишається питання очищення і посипання доріг  взимку, що теж впливає на нашу оперативність, ліквідацію надзвичайних ситуацій.

З цього приводу Володимир Гречка відзначив, що наразі вивчається питання про можливості оренди техніки у підприємствах на зимовий період. Органам місцевого самоврядування необхідно уже зараз при перерозподілі коштів враховувати такі питання: як створення резервних фондів та утримання доріг.

Про співпрацю райвійськкомату з органами місцевого самоврядування відзначив у виступі Сергій Грицай. Він наголосив, що продовжено період осіннього призову аж до 1 січня 2019 року.

- Враховуючи те, що із семисот жителів району, які підпадають під призов, загальна явка на сьогодні становить до 90 осіб, участь керівників громад є практично вирішальною, адже ви знаєте ситуацію на своїх підвідомчих територіях, знаєте всіх жителів, де вони перебувають. Тому прошу максимального сприяння.

- Як бачимо, - підсумував Василь Клименко, - розглянуті питання проблемні і нагальні. Тож потрібно консолідуватися і спільно рухатися вперед. Бо ніхто не вирішить проблем на місцях, окрім нас.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування