A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Нарада із аграріями

Дата: 26.10.2018 10:17
Кількість переглядів: 542

Фото без описуСьогодні голова райдержадміністрації Василь Клименко провів нараду із керівниками сільськогосподарських підприємств району за участю своїх заступників, керівників структурних підрозділів, представників районної ради, сільських голів, депутатів районної та обласної рад, а також начальника Тальнівської податкової інспекції Олександра Маринченка.

Василь Клименко відзначив, що метою зібрання є спільне і конструктивне обговорення шляхів вирішення важливих питань життєдіяльності району. Адже не секрет, що районний бюджет на 60% наповнюють саме аграрії, окрім цього, вони беруть активну участь у громадському житті району, підтримують соціальну сферу. А тому їхня думка і поради є дуже потрібними.

З нагальними проблемами ознайомив присутніх Олександр Маринченко, проілюструвавши свої слова конкретними розрахунками. Він відмітив два напрямки, по яких варто працювати, робити висновки і приймати рішення: це легалізація зарплат та її виплата на рівні середньообласної (7,650); податок на орендну плату за земельні паї також на рівні середньообласного (8%). Олександр Маринченко наголосив, що лиш у деяких підприємствахрівень заробітні плати вищий за обласний показник. Є 11 підприємств уже повністю сплатили податок за орендну плату та ще й у межах 9-12 %. Але у переважної більшості показники не такі втішні. Також податківець звернув увагу, що на сьогодні в області працюють мобільні групи по виявленню нелегальних працівників, і штраф за виявленого одного такого працівника становить 110 тисяч грн. У районі активно працює міжвідомча комісія районної державної адміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі, зокрема практикуючи виїзні засідання на місця.

- Я ні в якому разі нікого не звинувачую, - звернувся до аграріїв Олександр Васильович, - я апелюю цифрами і констатую факти. Вам вирішувати, як діяти у цій ситуації, як її змінити і прийняти якраз правильне та оптимальне рішення.

Підсумовуючи нараду, голова райдержадміністрації Василь Клименко відзначив, що ця зустріч допомогла аграріям, органам державної влади та місцевого самоврядування відобразити загальну картину проблемних питань району у напрямку наповнення бюджету.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування