A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Співпраця і супровід: в ОДА спільно з канадськими спостерігачами обговорили підготовку до парламентських виборів

Дата: 08.07.2019 10:24
Кількість переглядів: 359

Фото без описуЗа два тижні в Україні  відбудуться позачергові парламентські вибори. Майже мільйон черкащан братимуть у них участь. Рівень підготовки та можливі виборчі ризики обговорили сьогодні т.в.о. голови ОДА Тарас Висоцький разом з офіційними спостерігачами від неурядової організації «CANADEM».

«CANADEM» – дружня місія від Уряду Канади. Упродовж передвиборчого періоду, самих виборів та декількох днів по завершенню Фредрік Вангабо Мвененгабо та Шарон Лінн Лабчук будуть спілкуватися із представниками усіх сторін, залучених до виборчого процесу. За результатами їхньої роботи, підготують звіти для ознайомлення урядами Канади, України та інших міжнародних організацій.

– 2019 – динамічний з огляду на кількість виборів, які відбуваються в Україні, – зауважив т.в.о. голови ОДА Тарас Висоцький. – Це треті вибори за рік, враховуючи два тури президентських виборів, тому всі елементи уже відпрацьовані і всі задіяні особи знають свої обов’язки. Зі своєї сторони не тільки маємо очікування, що все відбудеться відповідно до європейських стандартів, а й робимо все можливе, аби забезпечити проходження цього процесу на гідному рівні. Прикладом того є Президентські вибори. Водночас допомагають нам і європейські колеги, зокрема й спостерігачі з Канади. Тож з організаційного боку, ми готові супроводжувати і допомагати їм, як вони роблять це для нас.

Фото без описуУкраїна тісно співпрацює з Канадою ще з 2004 року. Відтоді ця країна зробила чималий внесок у розвиток демократичних інститутів нашої держави. Зважаючи на тривалу історію дипломатичних стосунків, Канада вирішила зробити дружню місію спостерігачів до України, зазначив Фредрік Вангабо Мвененгабо та додав, що Уряд Канади звертав особливу увагу на відбір спостерігачів до неї. Перевагу надавали тим, хто має українське походження.

– Наша місія полягає не тільки у спостереженні, – пояснив пан Фредерік. – Разом з тим, нам би хотілося продемонструвати нашу солідарність і підтримку на продовження плідних стосунків між Україною та Канадою. Оскільки наша країна була однією з перших, хто визнала незалежність України. І відтоді дипломатичні стосунки і співпраця між нами країнами напрочуд тісні.

Додамо, на сьогодні, за інформацією відділу з питань Державного реєстру виборців, на Черкащині налічується понад 995 тисяч виборців. З них більше 1,2 тисяч повідомили про тимчасову зміну місця голосування. Втім, за словами начальника відділу Любові Трояк, їхня кількість постійно зростає. Оскільки завдяки постанові ЦВК цей процес значно спростився. Тож до 15 липня, граничного терміну зміни місця голосування, ця цифра буде більшою.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування