A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

16 липня - День Декларації про державний суверенітет України

Дата: 16.07.2018 10:38
Кількість переглядів: 413

Шановні тальнівчани!

16 липня 1990 року Верховною Радою України було ухвалено Декларацію про державний суверенітет України.

Ухвалення цього документа стало відправною точкою до здобуття Україною суверенітету і незалежності, початком побудови нової української держави. Декларація про державний суверенітет України засвідчила споконвічні прагнення українського народу бути господарями на своїй землі та чітко окреслила історичний вибір українців – життя у своїй Богом даній країні, вільній від утисків та пригноблення.

У Декларації про державний суверенітет містилися основні вимоги українського народу – політична та економічна самостійність, пріоритет прав людини і громадянина, свобода слова і віросповідання, рівноправність у міжнародних відносинах. Ухвалення цього документа було передумовою для Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року і загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року.

Положення, зазначені у Декларації, стали визначальними при прийнятті Основного закону держави – Конституції України.

Сьогодні наша країна переживає суворі випробування, але ми обов’язково здолаємо усі труднощі та переможемо. Суверенна і соборна Україна стане сучасною європейською державою — заможною і сильною, а органи державної влади та місцевого самоврядування будуть робити все від них залежне аби досягти цієї великої і спільної мети.

Дорогі земляки, бажаємо Вам миру й злагоди, творчої праці та нових досягнень в ім’я розвитку нашої держави. Впевнені, що спільні зусилля, турбота про долю рідної землі, про наших дітей примножать наші сили та згуртують нас в ім’я світлого майбутнього нашої держави.

 

Голова райдержадміністрації                        Василь Клименко      

Голова районної ради                                    Валентина Любомська                                   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування