A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

У селі Тальянки Тальнівського району буде нова амбулаторія

Дата: 09.04.2019 10:49
Кількість переглядів: 518

Фото без описуСьогодні, 8 квітня 2019 року, з візитом на Тальнівщину завітав перший заступник очільника області Тарас Висоцький.

Мета візиту: остаточне узгодження питань стосовно будівництва  медичної амбулаторії.

Спільно з головою райдержадміністрації Валентиною Любомською, першим заступником голови Володимиром Гречкою, з фахівцями в галузі будівництва, а також підрядних організацій та проектантів обговорили механізм реалізації проекту, будівельні роботи, фінансування, строки. Також присутні були сільський голова Іван Шилкін та депутати сільської ради, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Микола Белінський, начальник Тальнівського РЕМу Юрій Пашковський.Фото без опису

–У цілому ж проектне будівництво амбулаторій передбачає три місяці, тож, сподіваємося, що вже влітку жителі Тальнівського району зможуть оцінити результат. Адже сучасні амбулаторії, створення яких ініціював Глава держави в межах медреформи, покликані забезпечити населення якісними й доступними медичними послугами на селі – зазначив Тарас Миколайович.

 

Фото без описуЗа словами Тараса Висоцького, будівництво таких амбулаторій стало можливим завдяки субвенції з державного місцевим бюджетам, спрямованої на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості. А це – майже 250 млн грн. Зокрема, на будівництво амбулаторій передбачили 136,5 млн грн, 11,5 млн грн – на придбання службового автотранспорту для медиків. Між тим, проекти реалізують за умови співфінансування з місцевих бюджетів не менше ніж 10% від вартості будівництва. Водночас власним коштом на місцях мають підвести необхідні комунікації, доступ до мережі Інтернет, також облаштувати території, зокрема стоянки, під’їзні шляхи та ін.

Фото без описуНе в усіх районах області втілюється даний проект. В планах побудувати 23 амбулаторії. Тальнівський район серед перших хто підтримав потрібну для людей ініціативу Президента України вдосконалити мережу сільських закладів охорони здоров’я та увійшов у даний проект.

Будівництво має розпочатися вже наступного тижня.

Нагадаємо, Постановою Кабінетів Міністрів для Черкаської області передбачено субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Планується спорудити в області 11 амбулаторій сімейної медицини групової практики і 12 амбулаторій монопрактики. Усі вони мають бути укомплектовані медичним обладнанням відповідно до табелю оснащення, затвердженого МОЗ України, та автомобілями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування