A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Тут важлива координація, – Тарас Висоцький про допомогу Черкаської АРР громадам області

Дата: 23.04.2019 11:06
Кількість переглядів: 418

Тут важлива координація, – Тарас Висоцький про допомогу Черкаської АРР громадам області

Спроможні об’єднані територіальні громади мають стати базовим елементом системи влади України в майбутньому. Нині на Черкащині створено 57 ОТГ, 54 з яких перебувають на прямих міжбюджетних відносинах із державним бюджетом. Тому першочерговим завданням для них є визначення пріоритетів розвитку та раціонального використання отриманого ресурсу на благо громади. Допомагають визначати пріоритетні напрями розвитку громади та залучати додатковий фінансовий ресурс фахівці Черкаської агенції регіонального розвитку.

Стратегія розвитку і план її реалізації є тими інструментами планування, які визначають пріоритети розвитку громади на 5-7 річну перспективу. У процесі розробки стратегії найважливішим є залучення до цього процесу мешканців громади, вважає перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький.

– Тут важливо правильно скоординувати процес розробки стратегії, – наголошує він. – Черкаська агенція регіонального розвитку забезпечує процес стратегічного планування розвитку громад шляхом координації, проведення заходів у громадах, надання консультацій з питань місцевого економічного розвитку. Наразі вона супроводжує розробку стратегій розвитку та планів реалізації в 4-х ОТГ. Зокрема Соколівської (Жашківський район), Єрківської (Катеринопільський район), Червонослобідської (Черкаський район) та Хлистунівської (Городищенський район) ОТГ. Таку послугу громадам надають на платній основі. Наразі АРР веде переговори ще з декількома громадами.

Важливим напрямком діяльності Агенції є як розробка проектів розвитку, так і навчання з написання проектів представниками громад. Йдеться про методологію організації, планування й координацію використання людських і фінансових ресурсів. Агенція реалізовує цей напрям у різних формах: організація різноманітних тренінгів, розробка презентації в межах курсів для підприємців-початківців, публікація блогів для сприяння розвитку підприємницької діяльності в області, підготовка та подання концепції проектів тощо. Зокрема, днями провели два одноденні тренінги з написання екопроектів, організований партнерами Агенції для понад 50-ти представників ОТГ та сільських/селищних громад області.

За діяльністю Агенції можна спостерігати, вподобавши її сторінку на Facebook за цим посиланням:www.facebook.com/rda.ck.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування