A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Генеральний план –важливий документ розвитку населеного пункту

Дата: 01.04.2019 11:09
Кількість переглядів: 550

Генеральний план – це найбільш важливий і принциповий документ щодо розвитку населеного пункту та визначення меж і функціонального призначення земельних ділянок. Тому, за сприянням Тальнівської районної державної адміністрації проводиться робота з оновлення містобудівної документації населених пунктів району. Виключно після затвердження генплану можливе використання земель за новим функціональним призначенням. Генплан отримує силу закону, і виконання його регламентів є обов'язковим на період терміну його дії. Генплан враховує не тільки побажання інвесторів з точки зору економічного розвитку населеного пункту і окремих його частин, але в ньому розраховується площа районів житлової, промислової, комерційної забудови, інженерна і соціальна інфраструктура, необхідна для функціонування сталого та гармонійного розвитку поселення. Також враховуються сучасні соціальні та екологічні стандарти. До соціальних стандартів, для виконання яких резервуються відповідні території, відносяться будівлі культурного та побутового обслуговування, навчальні заклади (школи, дитячі садки), приміщення та будівлі медичного обслуговування, комунальні об'єкти, що гарантують необхідний санітарний режим у населеному пункті і відповідають сучасним стандартам екологічної безпеки.

На стадії виконання генерального плану розраховуються і визначаються джерела та мережі водопостачання, способи каналізації, канали водовідведення, електричні джерела живлення і мережі. Генпланом моделюється і прогнозується розвиток транспортної мережі, резервуються необхідні на перспективу профілі вулиць і магістралей.

Ознайомитися з генпланами населених пунктів району можна на сайті Тальнівської районної адміністрації у рубриці  „Діяльність райдержадміністрації. Відділ містобудування, архітектури та ЖКГ“ за посиланням:

https://rda.org.ua/rda/talnivska/generalni-plani-talnivskogo-rajonu-14-10-16-27-09-2018/

Відділ містобудування, архітектури та ЖКГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування