A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

У Легедзиному вшанували пам'ять прикордонників

Дата: 06.08.2018 11:21
Кількість переглядів: 1814

Фото без опису5 серпня у селі Легедзине відбувся велелюдний мітинг, приурочений перепохованню останків загиблих бійців ІІ світової війни та проведення  військової реконструкції бою під Легедзиним (1941 р.). Траурною ходою від музею Державного історико-культурного заповідника „Трипільська культура“до братської могили направилися всі гості заходу, які приїхали з різних куточків України: Черкащина, Київщина, Харківщина, Полтавщина, Запоріжчина, Кіровоградщина.

Біля братської могили воїнів-звитяжців розпочав заходи директор заповідника Владислав Чабанюк, організатор заходу, який надав слово Олександру Назарову, завідуючому сектором пам'ятко-охоронної роботи заповідника „Трипільська культура“, ініціатору перепоховання останків 10-ти бійців Легедзинського бою і організатору військової реконструкції останнього бою прикордонників, яка відбулася після урочистих заходів.

Фото без опису- 1941 рік був роком поразок для радянської армії. Сьогодні ми з вами перепоховаємо останки десяти загиблих у тих боях бійців і командирів РСЧА та Прикордонних військ, виявлених нашою групою під час пошукових робіт у 2017-му році. Серед них один ідентифікований контррозвідник Кудряшов. Разом з ним загинуло ще багато солдат і всі вони фактично рахуються безвісті зниклими. Завдяки такій роботі ми їх тіла виявляємо і достойно перепоховуємо. Це наш з вами святий обов'язок. Якби вони тоді не загинули ми б з вами зараз тут не стояли - зазначив Олександр Назаров.

В цей скорботний день зібралися до тисячі людей – прикордонники, афганці, АТОвці, жителі району, представники владних структур, громадські діячі, письменники, журналісти. Зі словами співчуття також до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Василь Клименко та в.о.заступника начальника головного Центру Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора І.Момота підполковник Олександр Кобзар. Вони відзначили надзвичайну мужність, професіоналізм і любов до Батьківщини військових, які боронили у 1941 році українські землі від ворога і продовжують це і нині – на Сході України.

Фото без описуВасиль Клименко, побратим воїнів-прикордонників, у своєму виступі віддав шану усім воїнам:

- Славні військові традиції українського воїнства передаються із покоління в покоління, від діда-прадіда. Ми боронили рідні землі і в часи Київської Русі, Козаччини, в добу УНР, в роки світової війни. І робили це з честю, викликаючи лють і безсилля ворогів. Наші хлопці це роблять і тепер. Тому, бажаю нашим воїнам мужності і сили, козацького завзяття і здоров’я. Нехай вони якнайшвидше повертаються додому із перемогою, а рідна Україна  й надалі буде вільною і заможною. - наголосив Василь Петрович.

Після слів виступаючих присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв.

Фото без описуПредставниками духовенства району була відслужена панахида в пам'ять про полеглих воїнів-прикордонників.

По завершенню урочистостей люди направилися до пам’ятника воїнам-прикордонникам де було продовжено вшанування пам'яті загиблих приурочене  77-річниці останнього бою прикордонників  93-го батальйону Окремої Коломийської прикордонної комендатури та здійснено нагородження присутніх прикордонників, які боронили у минулому і продовжують боронити сьогодні українські землі. 

Після урочистого мітингу, присутні  пом’янули душі загиблих військових за „солдатською кашею“  під військові та патріотичні пісні білоцерківського гурту „Ташакор“.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування