A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Культура – душа нації

Дата: 12.11.2018 11:22
Кількість переглядів: 553

Фото без описуПід такою промовистою назвою була представлена святкова програма з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

9 листопада затишна зала районного Будинку культури зібрала усіх, чиє серце віддане культурі, а також шанувальників та поціновувачів мистецької Тальнівщини.

 

Фото без описуЗі святом гостей урочистостей привітали голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко, голова районної ради Валентина Любомська, міський голова Олексій Юрченко, депутат обласної ради Володимир Копійченко.

У вітальному слові Василь Клименко відзначив найкращі колективи Тальнівщини, високі здобутки на обласному та всеукраїнському рівні:

- Приємно відмітити, що у своїй роботі працівники галузі культури постійно стараються вносити щось нове і цікаве, незважаючи на труднощі сьогодення. Творчий потенціал Тальнівського району невичерпний. У день вашого професійного свята, шановні працівники культури, ветерани галузі, я бажаю вам мистецьких злетів, удачі і натхнення. Міцного здоровя, сімейного затишку. Вдячності за працю, яка славить наш Тальнівський край!

Керівники району та міста виконали приємну місію нагородження:

Почесною грамотою Черкаської обласної адміністрації та обласної ради за особливі заслуги перед Черкащиною нагороджений письменник, краєзнавець і журналіст Андрій Поліщук;

Почесною грамотою обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток національної культури та мистецтва та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва нагороджений Анатолій Довгань.

Почесною грамотою департаменту культури та взаємозв'язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації нагороджено директора Тальнівського районного будинку культури, керівника народного аматорського духового оркестру «Сурми Тальнівщини» Володимира Тарана; художнього керівника народного аматорського вокального тріо «Дожниця» Тальнівського будинку культури Лідію Тицькун;

- директора Мошурівського сільського будинку будинку культури та ВСП «Тальянківський агротехнічний коледж Уманського національного університету садівництва» Сергія Яковенка.

Також кращих працівників галузі та творчі колективи було відзначено Почесними грамотами та оголошено Подяки Тальнівської райдержадміністрації та районної ради; виконкому Тальнівської міської ради.

Вразили слова ведучого:

- Сьогодні ми відзначаємо наше професійне свято, покликання якого - дарувати людям радість. Але, як і всі громадяни України, ми не можемо стояти осторонь подій, які відбуваються в нашій державі. Неоголошена війна! Зараз непростий для нашої країни час, вкотре доводиться відстоювати право називатися українцем, право жити на своїй землі і розмовляти рідною материнською мовою.

Далі мав слово учасник АТО, директор Кобринівського сільського будинку культури Погорілий Сергій.

На знак вшанування всіх, хто віддав життя за Україну, право покласти квіти до пам'ятника Небесної Сотні надано заслуженому працівнику культури України Миколі Вовку, директору Кобринівського сільського будинку культури Погорілому Сергію та переможниці Всеукраїнських, обласних та районних конкурсів Діані Погосян.

Нотами надії і віри пройняла пісня «Україно, підіймись з колін» у  виконанні Валентини Загородньої, солістки вокально– нструментальної студії «ВолоДар». Таким настроєм наповнилася зала.

І в атмосфері родинності й таланту народжується впевненість у завтрашньому дні, яка об'єднує нас усіх любов'ю до рідного краю, гордістю за її прекрасних людей.

Чудова і змістовна концертна програма завершилася яскравим виступом ансамблю Уманського Державного Педагогічного Університету імені Павла Тичини - чоловічого вокального тріо Гонта“.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування