A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України

Дата: 13.11.2018 11:30
Кількість переглядів: 404

Про хід осінньо-призовної кампанії у 2018 році вчора, 12 листопада, було обговорено першим заступником голови райдержадміністрації Володимиром Гречкою на робочій нараді з військовим комісаром Валерієм Кудлою.

– Призов – це обороноздатність нашої держави, підготовка військово-навчених ресурсів, – наголосив Валерій Кудла. – На жаль, явка до призовних дільниць не задовільна. Це пов’язано насамперед з трудовою міграцією населення. Адже велика кількість юнаків працюють зараз в інших країнах.

Він додав, що згідно з українським законодавством, призовники, які отримали повістку з військкомату зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, зазначений у повістці. При цьому в Законі зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, військовозобов’язані громадяни зобов’язані в 10 денний термін з'явитись у військовий комісаріат.

Неявка до військового комісаріату без поважної причини прирівнюється до ухилення від служби в армії. За ухилення від призову передбачена як кримінальна, та і адміністративна відповідальність. Як адмінпокарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України і передбачає обмеження волі на строк до 3-х років.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування