A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Інформаційна війна - не на користь району. Із засідання координаційної наради 20.05.2019

Дата: 21.05.2019 11:44
Кількість переглядів: 599

Фото без описуРозпочинаючи нараду, голова Тальнівської райдержадміністрації Валентина Любомська наголосила на важливості командної роботи, чесності та справедливості один до одного та до виконання своїх функціональних обов'язків, що особливо важливо в умовах інформаційної війни, яку ведуть у районі окремі ЗМІ.

- Ситуація непроста в цілому в країні,  не лише у нашому районі, - звернулася до колег Валентина Олександрівна. - Паралельно ідуть реформи в освіті, медицині, інших галузях. Реформи не популярні, викликають багато запитань і невдоволення. Але ми посадовці, ми мусимо виконувати покладені на нас службові обов'язки, діяти згідно законів, а  також розпоряджень Кабінету Міністрів. У тому числі – і згідно податкового законодавства, від якого залежить наповнюваність наших місцевих бюджетів. Звертаюся до всіх розпорядників коштів: районний бюджет в основному складається із податків на доходи від фізичних осіб від оренди паїв. Тому „живі“ кошти здебільшого надходять восени. Зараз ми намагаємося ретельно та ефективно розприділяти наявні кошти, закриваючи найнеобхідніші виплати. І це потрібно розуміти всім, а не виливати власне невдоволення на сторінки „жовтої преси“, що комусь виділили більше чи менше, комусь заборгували… Чи був ще колись прозорішим бюджет, як сьогодні, - я не знаю. Фінансовим управлінням буде підготовлено для опублікування інформацію про надходження та видатки бюджету, де буде чітко видно, яка структура скільки отримала. Якщо ж у керівників є сумніви щодо ефективності такого розподілу, то потрібно їх висловлювати та надавати власні пропозиції у робочому порядку, а не у ЗМІ. Бо ми одна команда. Ніхто з нас на посаді не вічно, але те, що ми закладаємо, залишиться на майбутнє, з цим надбанням доведення працювати далі.  Давайте будемо діяти злагоджено і відповідально, не вдаючись у непотрібні дискусії, тим самим сприяючи інформаційній війні. Вона, точно, не на користь району.

 

На нараді було піднято багато робочих моментів, під час розгляду яких було наголошено на прозорості та постійному об'єктивному інформуванню усіма структурними підрозділами громадськість про результати своєї роботи, про етапи проходження реформ тощо.

 

Щодо недотримання вимог на будівництві амбулаторії у селі Тальянках начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Микола Белінський пояснив, що цей факт документально не підтверджений, втім будівельна бригада тимчасово призупинила роботу. Вплинути на вирішення даного питання Тальнівська райдержадміністрація не може, адже не є замовником і не фінансує цей проект. Замовник – Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА, згідно тендерних процедур визначено виконавця робіт, будівництво ведеться за кошти державної програми.

 

Про працевлаштування молодших медичних сестер (санітарок) у сільських ФАПах, згідно строкових угод, проінформувала директор Центру надання первинної медико-санітарної допомоги Ганна Данилюк. Вона відзначила, що Потаська сільська рада уже провела всю необхідну процедуру, і найближчими днями працівник буде оформлений на роботу. Тому інші сільські ради можуть скористатися таким позитивним прикладом працевлаштування. Про що також буде проінформовано на сайті Центру, у соцмережах.

 

Про підготовку до опалювального періоду у новому навчальному році доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль. У робочому порядку вирішуються питання встановлення модемних зв'язків, оголошення тендерних процедур на придбання твердого палива.

 

Начальник сектору культури райдержадміністрації Оксана Щербатюк відзначила, що у травні творчі колективи району успішно беруть активну участь в обласних заходах.

 

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Маринченко повідомила, що триває період перереєстрації чорнобильських посвідчень, а також призначення субсидії на літній період.

 

Про ефективність співпраці із молодими підприємцями відзначила начальник відділу економіки управління сільськогосподарського та економічного розвитку райдержадміністрації Світлана Ковалишина.  Також добрі результати дала співпраця із районною філією обласного Центру зайнятості, зокрема щодо залучення безробітних до створення кооперативів.

 

Керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей запропонувала колегам надати пропозиції щодо відзначення у червні Дня державної служби. Проінформувала про заплановані заходи на поточний тиждень, наголосивши, що наступне засідання колегії райдержадміністрації перенесено на 28 травня. Також було обговорено проведення фінальних змагань „Найспортивніше село“ та Спартакіади держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

За підсумками наради головою райдержадміністрації було дано ряд доручень та завдань.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування