A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щотижнева координаційна нарада 06.11.2018

Дата: 07.11.2018 11:49
Кількість переглядів: 429

Фото без описуШостого листопада голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко провів щотижневу координаційну нараду за участю заступників Володимира Гречки, Тетяни Півторак, керуючого справами апарату районної ради Віталія Карпука та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації.

Начальник відділу освіти Лариса Коваль проінформувала, що у школах району проходять предметні олімпіади, зокрема на цьому тижні – з історії, інформаційних технологій, російської мови та літератури. Уже завершилося навчання вчителів початкових класів, які навчатимуть першокласників у 2019-2020 навчальному році, згідно нових державних стандартів.

Начальник районної філії обласного Центру зайнятості Світлана Савченко повідомила, що на обліку перебуває 320 осіб. На сьогодні працевлаштовано вісім безробітних, 15 осіб – на громадських роботах, одній особі виплачена допомога на ведення підприємницької діяльності.

Головний лікар Центру надання первинної медико-санітарної допомоги Ганна Данилюк відзначила, що вже заключено15,5 тисяч декларацій з населенням, що становить приблизно 48 %. Тому роботу у цьому напрямку потрібно активізувати, адже з наступного року від кількості договорів буде залежати фінансування первинної ланки медицини.

Про фінансові і матеріальні проблеми відзначив і головний лікар Центральної районної лікарні Олег Солодько. Наголосив, що наступний рік буде вирішальним у прийнятті рішення про діяльність лікарні, та в якому саме вигляді вона буде функціонувати надалі при створенні госпітальних округів. Наш район, як відомо, ввійде до Уманського госпітального округу, а щоб максимально зберегти вторинну ланку на місці, нам необхідно зміцнити її матеріально-технічну базу, забезпечити діагностичним обладнанням.

Фото без описуЗ цього приводу Василь Клименко повідомив, що районна влада не стоїть осторонь цих проблем і залучає всі можливі ресурси для покращення ситуації. Зокрема, уже дали результати співпраці влади із іноземним благодійним фондом, який надає лікарні необхідне реабілітаційне та інше обладнання із Німеччини. Наше завдання фінансово забезпечити доставку, що вже частково вирішено за сприяння Спілки сільгоспвиробників. Яка і надалі готова співпрацювати у цьому напрямку. Ще одним важливим моментом, на який варто звернути увагу, є участь Тальнівського району (кошти районного бюджету, міської об'єднаної громади та керівників сільськогосподарських підприємств) у співфінансуванні обласного проекту на купівлю дороговартісного кардіологічного обладнананя для Уманської лікарні, яка буде обслуговувати і тальнівців.

Начальник сектору культури Оксана Щербатюк поінформувала, що  4 листопада відзначав 50-річний ювілей Мошурівський сільський будинок культури.

Зараз ведеться активна підготовка до святкування Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, на яке будуть запрошені видатні земляки, гості з області та столиці. Варто відзначити, що у рамках урочистої програми відбудеться відкриття унікальної меморіальної дошки заслуженому артисту УРСР Петру Весклярову (більше відомому – як дідусь Панас, ведучий телепередачі „Вечірня казка“), який народився у Тальному. Автором ідеї є місцевий письменник та краєзнавець Андрій Поліщук. Його ініціативу відразу підтримала Тальнівська райдержадміністрація, взявши на себе організаційні питання та пошук спонсорів. Позитивно, що до цієї гарної справи долучилася Тальнівська об'єднана громада, за сприяння якої буде проведена для гостей святкувань екскурсія у музей міста.

Приємною новиною є те, що народний аматорський колектив „Ордана“ отримав запрошення та візьме участь у святі народного хорового мистецтва «Дарничанка» скликає друзів» у м. Києві, що стало можливим за сприяння районного керівництва.

Керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей звернула увагу керівників структурних підрозділів, що триває щорічне оцінювання державних службовців. А також ознайомила присутніх із планом заходів на поточний тиждень, відзначивши, що з нагоди Дня української писемності та мови у школах та бібліотеках району відбудуться виховні години та конкурси. 

На завершення Василь Петрович, відповідно до розглянутих питань, дав керівникам структурних підрозділів ряд доручень та завдань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування