A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Торгівля людьми – сучасне рабство

Дата: 12.10.2018 11:53
Кількість переглядів: 587

Фото без опису10 жовтня було проведено виховний захід – заняття з елементами тренінгу на тему „Торгівля людьми – сучасне рабство“.

Метою заходу було ознайомити студентів з протиправними явищами торгівлі людьми у сучасному суспільстві, як соціальним явищем, його історичними витоками і сучасними проявами; сприяти формуванню особистості, що буде протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу; виховувати почуття відповідальності за свої вчинки, доброзичливість, людяність, пошану до людської особи; навчати поведінки у важких ситуаціях, спираючись на положення міжнародних правових документів;підвищити рівень поінформованості та усвідомлення студентами гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища; показати небезпечні наслідки,  шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та надати практичні поради.

Заняття провели Кравчук Ніна, головним спеціалістом служби в справах дітей Тальнівської РДА спільно з Міняйло О.О., викладач суспільних дисциплін, практичний психолог, Мелюшко Світланою, фахівцем соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Щербаковим Олександром і Маринченко Оленою, представниками сектору з питань молоді та спорту районної державної адміністрації.

Учасники заходу переглянули презентацію, виконували різні вправи. Використовуючи набуту інформацію студенти визначити які наслідки має торгівля людьми для самої людини, для сім'ї, для суспільства.                                                                                                                                              

Присутні  зробили висновки що, проблема торгівлі людьми є не тільки проблемою економічною або соціальною. Торгівля людьми - це насамперед злочин. А за кожним злочином неминуче випливає покарання. Використовуючи складну економічну ситуацію в Україні, високий рівень безробіття і правову недосконалість країни, малу обізнаність населення нечисті на руки ділки організовують кримінальний бізнес - запрошення громадян працювати за кордоном, де вони зазнають жорстокої експлуатації. А що стосується захисту жертв торгівлі людьми, то насамперед важлива достатня інформованість, яка  допоможе зробити правильний вибір.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування