A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відчути подих історії…

Дата: 11.03.2019 11:56
Кількість переглядів: 530

Фото без описуВідчути подих історії могли усі, хто 10 березня відвідав село Легедзине.

На території Державного історико-культурного заповідника Трипільська культура“ вже вдруге відбулися заходи по реконструкції вікопомних моментів героїчного минулого рідного краю.

Ось і цього разу жителі та гості Тальнівщини мали нагоду переконатися у незламності духу українства та патріотизму. Це було відчуття причетності до історичних подій, коли найважливіше викарбовується у власних думках і серці.

 І навіть погода, нехай не гніваються на неї гості – було вкрай холодно, вітряно з дощем і градом, але саме такою вона допомогла митцям передати історичний буремний колорит, важкі польові випробування.

 

Ініціатором військової реконструкції бою між більшовиками та полком ім. Кармелюка армії УНР «Кармелюки», з нагоди 100-річчя події під с. Легедзине став директор заповідника Владислав Чабанюк.

Організаторами заходу виступили ДІКЗ „Трипільська культура“, ГО „Замкова веже“, ГІ „Толока Легедзине“ за сприяння керівників Тальнівської райдержадміністрації та районної ради.

Передати атмосферу минулого допомогли учасники реконструкції: Центр історії Вінниці, Кам’янець-Подільське міське військово-історичне товариство, ВІК «Повстанець» (Київ), ГО «Честь і слава»,172-й полк (Київ), ВІК «Захисник» (Одеса), ГО «Закінчимо війну» (Черкаський осередок).

Проведення військово-історичної реконструкції стало можливим завдяки спонсорській підтримці депутата обласної ради Анатолія Підгорного, директора ТОВ „ГРУП АК“ Олександра Крошки, керівника ФГ „АГРА“ Олексія Бойка, директора Уманського тепличного комбінату Миколи Гордія, директора агрофірми „БАЙС АГРО“ Анатолія Киселя, підприємців Олександра Ступака та Степана Рудого.

Тальнівська райдержадміністрація та районна рада висловлюють вдячність усім, хто організував та долучився до важливої справи, що несе історико-патріотичну місію, ілюструє наш край як місце запеклої боротьби за незалежність України в період національних визвольних змагань 1917-1921 рр.

 

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування