A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Щоб не було втрачених можливостей. Із засідання колегії 25.06.2019

Дата: 27.06.2019 12:00
Кількість переглядів: 522

„Який фундамент ви закладете зараз у своєму населеному пункті, так і працюватиме у майбутньому об'єднана громада“. Ця теза зі зверненння голови райдержадміністрації Валентини Любомської до сільських голів, стала лейтмотивом всього засідання колегії, яка відбулася 25 червня.

І не важливо, яку проблему потрібно вирішувати, важливо – як і в якому руслі. Основні напрямки таких вирішень, якраз, і залежать від загального бачення завтрашнього дня району. Процеси децентралізації незворотні, і саме від керівників на місцях – сільських та міського голів, органів виконавчої влади залежить, яким буде село чи місто і чи буде… Тому популізм – недоречний, тільки раціональний підхід, об'єктивний аналіз спроможності місцевих бюджетів, робота над резервами. Про це йшлося і на колегії обласної ради, напередодні. Звучав і Тальнівський район. Позитивно чи негативно – мабуть, вирішить кожен для себе, хто причетний до долі свого села, району (і не лише голова адміністрації чи сільський голова, а й місцеві депутати, підприємці, сільгоспвиробники, громадські активісти та інші).

Бо ж проблеми нашого району дуже схожі на проблеми сусідніх, такий же дефіцит коштів. Але дуже вирізняється, насамперед, внутрішнім протистоянням, інформаційною війною, а ще невикористаними можливостями: додаткового спрямування ресурсів від оренди земель. Якщо інші мають – у межах двох-шести млн. грн. резерву, то сільські бюджети нашого району – 24 млн. грн.

Але головний парадокс у тому, що робота у цьому напрямку у районі проводиться постійно, взяти найсвіжіший приклад – робоча зустріч із сільгоспвиробниками району 13 червня. Втім, і самими учасниками зібрання, і ще більше присутніми місцевими ЗМІ це було сприйнято негативно і навіть вороже. Незважаючи на це, робота буде продовжуватися. З цією метою управлінням агропромислового та економічного розвитку розробляється план заходів у форматі інформування населення, буде розглядатися реальна картина.

Тож і питання нинішньої колегії розглядалися у світлі цих проблем та обласних рекомендацій щодо їх вирішення.

Про хід оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року інформували начальник управління соціального захисту Тетяна Маринченко та начальник вілділу освіти Лариса Коваль.

Про стан дотримання в районі чинного законодавства щодо реалізації права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сімейних формах інформував начальник Служби у справах дітей Микола Писар. З цього приводу Валентина Любомська звернулася із проханням до присутніх всіляко сприяти популяризації створення сімейних форм виховання на території району, проводити роз'яснювальну роботу у своїх населених пунктах.

Про виконання делегованих повноважень виконкомом Заліської  сільської ради інформував сільський голова Сергій Панченко.

 

По завершенню колегії відразу відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку, де також були розглянуті питання щодо виконання поданих попередньо пропозицій до перспективного Плану розвитку району.

Підсумовуючи засідання, Валентина Олександрівна наголосила, що тільки усвідомлюючи власну відповідальність, причетність до вирішення проблем, тільки спільними зусиллями можливо отримати позитивний результат.

 

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування