A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Миру всім на рідній землі!

Дата: 29.01.2018 12:03
Кількість переглядів: 586

Фото без описуБій під Крутами - бій за майбутнє та символ патріотизму і самопожертви української молоді у боротьбі за українську державність!

Шановні тальнівчани!

Ми разом з усією Україною згадуємо подвиг молодих патріотів. Рівно сто років тому, в цей день, на залізничній станції біля села Крути сталася історична битва між Червоною Армією і загоном студентів, який спробував перегородити їм шлях до Києва. Українські герої протистояли у бою з більшовиками протягом майже п'яти годин, не зважаючи на те, що кількість курсантів та "Вільного козацтва" була в десять разів меншою від складу більшовицької армії під командуванням есерівця Михайла Муравйова.В історичному зіткненні українці знищили понад 300 агресорів. Утрати українських військ під Крутами оцінюють у 70–100 загиблих, за сучасними підрахунками. Серед них – 37–39 вбитих у бою та розстріляних студентів i гімназистів.

У запалі громадянського протистояння, трансформації суспільного і політичного світогляду, в пікових точках переломних моментів, які змусили нашу історію зазнати найглибших змін, цей бій ніяк не міг залишитися в забутті.

Минуло сто років, а відважні українці знову  боронять  незалежність Батьківщини.

Вшановуючи пам'ять Героїв Крут, славних патріотів, ми впевнено ступаємо в сьогоденні. Той незабутній подвиг став мірилом мужності і відваги для сучасних захисників. Такою є правда життя. Своєю кров’ю, душею і своєю працею українці прагнуть до свободи і благополуччя.

День 29 січня назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

Низько схиляючи голови перед пам’яттю відважних патріотів, вшановуючи героїчні сторінки історії становлення української державності, ми з надією і вірою звертаємося у сьогоденні до наших солдатів, наших захисників. Нам є ким пишатися, нам є за кого боротися. Відстоювати честь і гідність Батьківщини, за яку полягло багато гарячих сердець. Миру нам всім на рідній і вільній землі, любові і злагоди, впевненості у завтрашньому дні!

Слава Україні!

Героям слава!

Голова  райдержадміністрації                    Голова районної ради                          В.П. Клименко                              В.О. Любомська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування