A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

У Мокрокалигірській ОТГ створюють Новий освітній простір

Дата: 30.10.2018 12:04
Кількість переглядів: 670

 

http://silski.info/wp-content/uploads/2018/08/%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0.jpg

 Мокрокалигірська сільська ОТГ – це об’єднана територіальна громада
з трирічним досвідом роботи та професійною командою  менеджерів
і спеціалістів-практиків. Проте, навіть  з таким позитивним заділом не просто запроваджувати новітню систему в галузі освіти, зберігши основи,
що є історично важливими та територіально значимими для окремих населених пунктів.

„У громаді, яку ми відвідали, після створення ОТГ не закрито жодного загальноосвітнього та дошкільного навчального закладу. Сьогодні
тут повноцінно працюють Мокрокалигірська та Ярошівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, а також 4 ДНЗ „Ромашка“ (с.Мокра Калигірка); „Веселка“ (с.Суха Калигірка); „Малятко“ (с.Єлизаветка); „Тополька“ (с.Ярошівка)“, ? говорить виконавчий директор Черкаського РВ АМУ Світлана Крамар.

Голова громади Вікторія Пипа зазначає, що створення Нової української школи – це надто складне завдання, але за цим – майбутнє України і кожної громади. Вже давно назріло оновлення змісту освіти,  зорієнтованої на життя
та потреби дитини, забезпечення високої кваліфікації педагогічних кадрів
та низка інших новацій. Для цього необхідно змінити і просторово-предметне оточення, програми та засоби навчання, забезпечити проектну, командну  діяльність у педагогічному процесі. Освітній простір потребує широкого використання ІТ-технологій, нових мультимедійних засобів, оновлення навчального обладнання, приведення у належний стан приміщень
і комунікацій, комфортність довезення учнів до навчальних закладів, створення умов для фізичного розвитку учнів, ? розповідає Вікторія Пипа.

Реалізуючи стратегічну освітню ціль, громада вже встановила 20 нових комп’ютерів, нові меблі, мобільні робочі місця для учнів, шкільне обладнання.

Придбано шкільний автобус, на який витратили 168 тис.грн.(840 тис.грн. – обласний бюджет, 840 тис.грн. – кошти громади). Коштом місцевого бюджету повністю оновлено котельню Мокрокалигірської ЗОШ, встановлено два сучасних твердопаливних котли. Повністю відмовившись від газу, зекономлені кошти будуть спрямовані на розбудову Нової української школи.

Проведено благоустрій пришкільної території. На завершальній стадії ? капітальний ремонт сільського спортзалу с.Мокра Калигірка, який вдалося здійснити за рахунок інфраструктурної субвенції (понад 1,2 млн.грн.).

В усіх дитячих садочках зроблено ремонти, замінено вікна. Нині завершуються роботи з капітального ремонту дитячого садка у с.Суха Калигірка.

Звичайно, це лише частка у модернізації освіти: і за формою, і за змістом. Та у Мокрокалигірській громаді добре розуміють – створення економічно сильної громади розпочинається з якісного навчання дитини. То ж вже навчального року учні та батьки відчують перші перетворення в освітній галузі.

З посиланням на сайт «Сільські відомості»: https://goo.gl/prN19V


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування