A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Вакансії та зарплата

Дата: 20.06.2019 12:07
Кількість переглядів: 909

Ще за шкільною партою, мабуть, кожен із нас мріяв:  «Виросту, вивчуся, піду працювати, зароблю грошей…..!!!! Ото буде життя!!!...»

Зі статистичних даних середня заробітна плата в Україні за квітень 2019 року склала 10,2 тис. грн., на Черкащині-  - 8,6 тис.грн.

А що пропонують роботодавці Тальнівщини своїм працівникам?

За розміром заробітної плати, зазначеним у вакансіях, які надходять до служби зайнятості, напрошується висновок, що  далеко не всі  професії (посади) є водночас і затребувані, і високооплачувані. 

Середній розмір запропонованої заробітної плати із 800 вакансій, які надійшли до районної філії впродовж січня-травня 2019 року становить – 4730,30 грн. Це трохи більше мінімальної. Потреба у працівниках охоплювала усі галузі економіки району від найпростіших професій до висококласних фахівців. На кожний товар знайшовся свій покупець: когось влаштував графік роботи, комусь до вподоби умови праці, хтось задоволений заробітною платою, іншим зручно «добиратись», - то ж із запропонованих 800 вакансій укомплектовані 728, в тому числі 469 безробітними.

Проблемними в укомплектуванні залишаються 6 вакансій центральної районної лікарні:  до року «добігає» період потреби у лікарях – не відгукуються фахівці на зарплатню в межах мінімальної, хоча інформація про вакансії розміщена з доступом до претендентів по всій Україні.

Пропонують працедавці роботу з зарплатою і більше 10 тисяч, але тут також є певні перепони щодо укомплектування: або немає осіб з відповідним рівнем освіти або ж достатнім досвідом роботи, є проблеми з житлом або транспортною доступністю тощо.

  Отже, у топ-5 найбільш високооплачуваних в районі вакансій цього року  увійшли:  

технолог (ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД")  —  15000 грн. – укомплектована;

головний бухгалтер ( КП "ВОДОКАНАЛ" Тальнівської міської ради)  — 11655 грн.- актуальна; економіст ( КП "ВОДОКАНАЛ" Тальнівської міської ради)  — 10600 грн.- актуальна;

інженер з механізації та автоматизації виробничих процесів (ТОВ "МОШУРІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД")  —  10000 грн. – актуальна;

головний інженер ( ТОВ "ПОТАШ-АГРО") – 9000 грн. – актуальна.

Дуже хочеться щоб тенденції на ринку праці в районі, та й в Україні в цілому, змінювались в кращу сторону: економіка була стабільною, праця оцінювалась гідно, а люди працювали добре, як кажуть, «на совість», і тоді  буде життя!

Районна філія обласного Центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування