A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Трагедія людства - Голокост

Дата: 27.01.2018 12:07
Кількість переглядів: 654

27 січня – День памяті жертв Голокосту

У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і співчуваємо болю та величезним втратам, нелюдським стражданням, ім’я яким - Голокост. Час не повернути, нічого не можливо змінити… Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися!

Пам’ятаймо!

Близько п’яти тисяч євреїв – жителів Тальнівщини було знищено фашистами у роки війни. Розстріли відбувалися у різних місцях і в різний час. Наймасовішим був розстріл 16 серпня на полі, біля дороги, що веде на Білашки (територія колишнього глинища). Тоді загинуло близько 2800 євреїв. А були серед них в основному жінки і діти, люди похилого віку, хворі. Було багато людей з інших областей, що відходили вглиб країни, рятуючись від війни. Але у Тальному, де був висаджений німецький десант, і вже на всю скаженів ворог, їх чекало ще більше лихо. За переказами старожилів, очевидців тих подій, яр, де відбувалися розстріли, ще кілька днів по тому ворушився. Небагатьом поталанило вижити у тому пеклі. Здебільшого це були діти, адже кожна мама в останню мить прикривала собою свою кровинку, даруючи хоч і маленьку, але надію на життя.

Обабіч дороги, неподалік села Білашок, встановлено два пам’ятні знаки, куди щороку приходять представники єврейської громади міста, небайдужі тальнівчани.

На знак пошани і скорботи  квіти і вінки до пам’ятних знаків поклали голова районної ради Валентина Любомська, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, начальник відділу культури міської ради Альона Качур.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування