A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Про підвезення учнів. Із робочої наради

Дата: 01.02.2018 12:09
Кількість переглядів: 698

Фото без описуПершого лютого відбулася робоча  нарада по вирішенню питання підвезення дітей району до окремих шкіл. Провів засідання перший заступник голови Тальнівської райдержадміністрації Володимир Гречка за участю начальника відділу освіти Лариси Коваль, начальника фінансового управління райдержадміністрації Наталії Шпичак, начальника фінансового управління Тальнівської міської ради Світлани Ковалишиної, спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту міської ради Раїси Карман, сільських голів Папужинець Алли Граділенко та Шаулихи – Ліни Підручної.

Суть проблеми полягає у реалізації механізму підвезення до міських  навчальних закладів учнів із Шаулихи та Папужинець шкільним автобусом, який закріплений за Веселокутською школою.  Згідно законодавства відділ освіти райдержадміністрації має забезпечити підвезення учнів до найближчого навчального закладу на своїй підвідомчій території. Такими є Лісівська та Веселокутська школи. Але річ у тому, що учні та їхні батьки виявили бажання навчатися у школах міста, яке віднедавна належить до відання об’єднаної громади. Це призвело до багатьох проблем. Не тільки фінансування маршруту автобуса, а й законодавчого підґрунтя для здійснення, власне, самого маршруту. Адже начальник відділу освіти РДА не має повноважень видавати накази, затверджувати список учнів і призначати супроводжуючого щодо перевезення дітей у міські школи.

Стосовно цієї ситуації Володимир Гречка наголосив, що головною метою наради і є вироблення єдиного механізму вирішення цієї проблеми у рамках чинного законодавства і з врахуванням інтересів школярів, які, насамперед, мають право на навчання.

За результатами обговорення Володимир Васильович дав доручення сільським головам звернутися із клопотанням до відділу освіти про забезпечення перевезення. А відділу освіти підготувати звернення до сільських рад і ОТГ про співфінансування даного маршруту. Від так, сільським головам необхідно розробити Програми про підвезення учнів та працювати над укладанням соціальних угод із сільгоспвиробниками саме з цього питання. Окрім цього, необхідно провести роз’яснювальну роботу із батьками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування