A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.

Дата: 15.02.2018 12:17
Кількість переглядів: 640

Фото без опису

Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.

Геройство. Біль. Дочасна сивина.

Прокляття чаша випита до дна

15 лютого 1989 рік - ця дата навічно закарбувалася у свідомості у воїнів-афганців, як день пам’яті про чужу і жорстоку війну. Афганістан – це мужність воїнів, вірність присязі та солдатська дружба, яка зостається на все життя. А ще це сльози та горе матерів та усіх рідних і близьких тих воїнів, що полягли на полі бою.

Сьогодні у місті Тальне біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям відбувся мітинг з нагоди відзначення 29-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану, у якому взяли участь голова Тальнівської районної державної адміністрації Василь Клименко, депутати місцевих рад, представники Тальнівського районного військомату, учасники бойових дій у Афганістані та Сході України, жителі району.

Мітинг присвячений вшанування бойових дій в Афганістані розпочався з Гімну України.

Учасники зібрання поклали квіти та вінки до пам’ятного знаку воїнам-афганцям та вшанували пам'ять усіх тальнівчан, які загинули у Афганістані, під час подій Євромайдану та у зоні АТО, хвилиною мовчання.

Зі словами вдячності до присутніх воїнів звернувся Василь Клименко.

- Дорогі тальнівці! Відзначаючи День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, ми засвідчуємо глибоку повагу до людей, яким довелося нести нелегку військову службу в гарячих точках світу. Дякую усім ветеранам-інтернаціоналістам за їх вірне служіння Батьківщині. Ви стали взірцем високого професіоналізму, лицарства і благородства у мирний час. Ви ніколи не стоїте осторонь важливих суспільних подій. Ви одними з перших підставили мужнє плече підтримки у найтяжчі переломні часи для нашої країни і стали на захист її незалежності та цілісності. Ви приєдналися до лав захисників та волонтерів. Доля перевіряє нас на міцність, але я впевнений – разом ми здолаємо всі перешкоди!

До слова також був запрошений  депутат районної ради Олександр Дімітров.

-Від керівництва районної ради та депутатського корпусу, від себе особисто дякую за ваш героїчний подвиг, за активну участь у суспільному житті та за підтримку волонтерського руху. Бажаю всім нам міцного здоров'я і мирного неба. Родинного щастя, благополуччя і достатку. Нехай здійснюються усі задуми та множаться нові досягнення на благо України!– зазначив Олександр Степанович.

Голова "Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олексій Неділько нагородив медаллю за заслуги другого ступеня Касір Сергія, Нишпору Валентина, медаллю за заслуги третього ступеня Стеценка Ігора, Маринченка Олександра, Беребка Івана, медаллю за громадянську мужність Проценка Сергія, медаллю за єдність України Бондаренка Віктора, Кузьменка Сергія, Мироненка Павла, Пелиха Володимира.

Заступник військового комісара Сергій Грицай зачитав наказ військового комісара Тальнівського районного військового комісаріату та також нагородив присутніх афганців нагородами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування