A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Пріоритетні напрямки роботи Центру допомоги учасникам АТО

Дата: 06.04.2019 12:18
Кількість переглядів: 344

4 квітня відбулося засідання районного Центру допомоги учасникам АТО під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Гречки.

Про звіт про хід надання земельних ділянок у власність учасникам АТО станом на 15.03.2019 року та перспективи із подальшого вирішення цього питання проінформував начальник відділу Держгеокадастру у Тальнівському районі Геннадій Сикалов. Він проаналізував по кожному населеному пункті. Загалом надано дозволів – 356, затверджено проектів землеустрою 287, зареєстровано право власності – 275. (Детальна інформація розміщена у рубриці „Захисник України. До уваги учасників АТО“ https://rda.org.ua/rda/talnivska/do-uvagi-uchasnikiv-ato-09-41-35-29-03-2018/)

Про започаткування  у Тальнівському районі пілотного проекту зі створення та аналізу психофізіологічного профілю ветерана проінформувала директор районного центру соціальних служб Руслана Івченко. Вона наголосила, що першим етапом проекту є здійснення індивідуального анкетування усіх учасників АТО, які проживають у нашому районі. На основі такого опитування у Міністерстві у справах ветеранів України буде формуватися база про найактуальніші проблемних питань. А далі будуть розроблятися механізми та законодавче підґрунтя вирішення цих питань. Тому дуже важливо зараз максимально охопити анкетуванням усіх учасників АТО. Допомагати Руслані Петрівні у цій роботі буде учасник АТО Юрій Опалінський, який попередньо брав участь у навчальному семінарі в області. Він поділився позитивними враженнями і висловив переконання, що ця справа є дуже потрібною для його побратимів.

Інформацію щодо соціального забезпечення учасників АТО у 2019 році надала начальник управління соціального захисту населення Тетяна Маринченко. Відзначила, що у районі активно діє Програма щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки учасників АТО, соціального захисту їх сімей та вшанування пам'яті загиблих учасників АТО на 2016 – 2020 роки. Тетяна Іванівна проінформувала про проведену роботу всіх цих напрямках. (Детальна інформація розміщена у рубриці „Захисник України. До уваги учасників АТО“ https://rda.org.ua/rda/talnivska/do-uvagi-uchasnikiv-ato-09-41-35-29-03-2018/)

Учасники зборів обговорили подальші плани роботи та намітили пріоритетні завдання.

Підсумовуючи, Володимир Гречка наголосив на важливості всіх напрямків роботи, виділивши пріоритетні – виділення земельних ділянок у власність учасникам АТО (ООС), їх медична, соціальна, психологічна адаптація, пропагування військової служби і престижу Збройних Сил України, організація дозвілля дітей учасників АТО. І тільки комплексний підхід, відповідальність учасників Центру та налагоджена співпраця із різними структурними підрозділами, установами та підприємствами, громадськими організаціями дасть  достойний результат.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування