A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Із засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 13.02.2018 12:18
Кількість переглядів: 538

13 лютого відбулося засідання колегії Тальнівської райдержадміністрації під керівництвом голови Василя Клименка. На засідання було запрошено керівників структурних підрозділів, міського та сільських голів, місцеві ЗМІ.

Першим до розгляду постало питання про стан виконання районного бюджету за відповідний період. По ньому інформувала заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Балка.

Про стан виконання Програми економічного, соціального та культурного розвитку району за відповідний період присутніх проінформувала начальник відділу економіки  та інвестицій управління  агропромислового та  економічного  розвитку райдержадміністрації Інна Щербина.

Про стан збереження, шляхи розвитку та відтворення тваринництва у сільськогосподарських підприємствах району  доповів начальник управління агропромислового  та економічного розвитку райдержадміністрації Віталій Захарчук.

Також Віталій Володимирович проінформував про стан розрахунків за оренду земельних паїв у сільськогосподарських підприємствах району. Наголосив, що на сьогодні найбільша орендна плата за використання земель сільськогосподарського призначення (паїв) по району становить 14,6%  від грошової  оцінки, а найнижча – лише 4,55 %. Така низька плата  знижує доходи у місцеві бюджети, насамперед, негативно впливає на соціальний розвиток населених пунктів. Тому проведено детальний аналіз використання сільськогосподарськими підприємствами земель, ведення тваринницьких господарств, створення робочих місць, надання соціальної підтримки тощо. Виходячи з цього буде проводитися робота з вирішення питань наповнення  бюджетів та забезпечення соціальної сфери.

Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка відзначив, що одним із шляхів вирішення даної ситуації буде проведення співбесід із керівниками сільськогосподарських підприємств за участю сільських голів, а також питання переукладання угод із сільгоспвиробниками зі збільшенням податкової ставки буде виноситися на сходки місцевих жителів.

Підсумовуючи, Василь Клименко звернув увагу присутніх, що при райдержадміністрації діє комісія з детінізації економіки, яка і надалі буде працювати у напрямку вироблення єдиного механізму впливу на керівників сільськогосподарських підприємств з метою роз’яснення і спонукання до  офіційного підвищення орендної плати.

Віталій Захарчук також проінформував про стан готовності сільськогосподарських підприємств району до весняно-польових робіт 2018 року. Повідомив, що 50 % посівів озимини знаходяться у доброму стані, близько 40 % - у задовільному. Наразі  сільськогосподарськими підприємствами проводиться завезення мінеральних добрив та посівного матеріалу.

Про хід виконання програми Тальнівської районної ради від 13 березня 2015 року №37-5/IV «Про районну програму коригування (оновлення) топогеодезичної підоснови, схеми планування території населених пунктів Тальнівського району» інформував головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Євгеній Піддубний. Він відзначив сільські ради, які відповідно даної програми уже виділили кошти у 2017 році, та ті, які передбачили фінансування на поточний рік. Звернувся до сільських голів Легедзиного, Лісового, Кобринового, Корсунки, Лоташевого з пропозицією також передбачити кошти на оновлення генеральних планів території свого населеного пункту.

Про підсумки роботи Центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації за 2017 рік проінформувала його керівник Світлана Лабза. Вона  наголосила, що Центр працює уже чотири роки, надає як адміністративні послуги, так і консультації. За минулий рік був значно розширений перелік видів адмінпослуг – із 52 до 136.

Про Програму розвитку інформаційного простору у районі на 2016-2020 роки інформувала головний спеціаліст відділу організаційно-інформаційної роботи Анна Кулик.

За результатами розгляду питань голова райдержадміністрації Василь Клименко зробив  певні  зауваження,  дав ряд доручень і  поставив завдання виконавцям. А сільських  голів закликав до  співпраці.

      У  різному  сільський голова с. Веселий Кут  Павло Козаченко підняв проблему утилізації та вивезення твердих побутових відходів як у місті, так і селах району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування