A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відкрито міжрайонний скринінговий Центр

Дата: 20.02.2018 12:22
Кількість переглядів: 634

Фото без опису

Голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко та голова Тальнівської районної ради Валентина Любомська вчора, 19 лютого,  взяли участь в урочистих заходах по відкриттю скринінгового Центру «Здоров’я жінки» у місті Умань.

Сучасний Центр створено на базі Уманської центральної районної лікарні. Стаціонарний цифровий мамографічний комплекс, стаціонарний УЗД-апарат та кольпоскоп з цифровою відеосистемою і програмним забезпеченням дозволять своєчасного виявляти передракові захворювання, передпухлини, початкові стадії раку. Це забезпечить ефективне та успішне лікування раку у жінок.

На відкриття центру до лікарні завітали народний депутат України Антон Яценко, голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Олександр Вельбівець, начальник управління охорони здоров'я Черкаської облдержадміністрації Лобас М.В., голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко.

Даний проект реалізовується за рахунок співфінансування державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету у співвідношення 50/50 (з обласного бюджету виділено 950 тис. грн).

Долучився до доброї справи і Тальнівський район, надавши субвенцію, наряду з Уманським, Христинівським, Жашківським та Монастирищенським районами і містом Уманню.

Цетр має статус міжрайонного і буде обслуговувати жіноче населення усіх цих районів.

Відтепер жінкам не доведеться шукати різні кабінети в лікарні чи навіть відвідувати лікарні різного рівня, записуватися на дороговартісні обстеження у приватних лабораторіях, стояти у довгих чергах. У Центрізосереджено все для діагностики жіночого здоров'я, а прийом здійснюватиметься за попереднім записом. Оперативну взаємодію всіх ланок галузі охорони здоров'я забезпечить інтернетний і телекомунікаційний зв'язок.

Юрій Ткаченко, голова Черкаської облдержадміністрації, підкреслив, що втілений медичний проект на Уманщині – це приклад того, як треба працювати. «Ми повинні брати  на себе лідерство. Децентралізація – реформа, що ініціювали Президент і Уряд, – це не тільки кошти, це,передовсім,лідерство. Ми беремо на себе відповідальність і об’єднуємо людей навколо проектів.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування