A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку

Дата: 13.03.2019 12:25
Кількість переглядів: 386

Сьогодні, 12 березня, вдруге відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку, на якій розглядалося питання формування перспективного плану розвитку Тальнівського району на 2019-2021 роки.

Відкрили засідання перший заступник голови райдержадміністрації  Володимир Гречка  та  голова районної ради Валентина Любомська.

Ключова мета зустрічі – вдосконалення конструктивного діалогу між владою, громадськістю та місцевим самоврядуванням і на основі цього вироблення перспективного плану розвитку району.

 

На початку наради Володимир Гречка коротко доповів про проведену роботу райдержадміністрацією щодо регіонального розвитку. Також він зачитав результати опитування мешканців району, яке було проведене з метою визначення оцінки рівня нинішнього стану якості життя, визначення основних проблем, які на їх думку, існують в районі та вивчення бачення майбутнього і перспектив розвитку району.

 

 

- На превеликий жаль, не всі жителі нашого району взяли участь в анкетуванні. Закликаю всіх присутніх: активніше  висловити свою позицію щодо життя району! Особливо звертаюся до сільських голів, депутатів місцевих рад: посприяйте та проведіть на своїх округах дане опитування. Адже думка  громади для нас є важливою та обов’язково буде врахована при визначенні пріоритетних завдань та шляхів розвитку  нашого Тальнівського району!

 

В роботі засідання взяли участь заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, обласні депутати Володимир Копійченко та Анатолій Скіченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови, представники міської ради, голови постійних комісій районної ради, запрошені. 

Далі учасники заходу обговорили перспективи розвитку економічного потенціалу району, проблемні питання в галузі освіти та шляхи їх вирішення, основні завдання медичної реформи на 2019-2021 роки та проблематику розвитку медичної галузі, напрямки та проекти, що сприяють  соціально-економічному розвитку сільських територій, пріоритетні завдання в сфері екології та збереження довкілля, а також  ключові завдання, що сприятимуть  збільшенню надходжень до місцевих бюджетів.

Завершила засідання своїм виступом Валентина Любомська. Вона наголосила: „Кожен сільський голова та міський має зібрати актив, виконком та депутатів і визначити пріоритети розвитку для свого населеного пункту. Напрямки різноманітні від зеленого туризму до  створення комунальних  підприємств, приватне підприємництво і т.д. Звичайно, що реформи розраховані не на один день. Тому маємо спрацювати так, щоб наші дії були максимально ефективними, а  перспективні плани розвитку дали можливість вирішити важливі для людей питання.

А для того, щоб перспективний план розвитку регіону був реалізований, ми маємо якісно спрацювати. А для того, щоб якісно спрацювати потрібно навчитись розробляти ефективні проекти. Як та навіщо пишуть проекти розвитку громад, вам всім розповіли сьогодні на тренінгу, який був представлений фахівцем Черкаської агенції регіонального розвитку Любов'ю Рикало http://talnivska.rda.org.ua/news/15-28-26-12-03-2019/“.

Валентина Любомська відзначила, що сьогодні жодна громада не матиме перспективи розвитку, якщо вона не працює над створенням та розробкою проектів у різних галузях своєї життєдіяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування