A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Cвято відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні

Дата: 29.05.2019 12:25
Кількість переглядів: 427

28 травня відбулося святкування Дня вшанування ветеранів та пенсіонерів Державної прикордонної служби України. Мітинг розпочався біля пам’ятника полеглим прикордонникам та їх службовим собакам у селі Легедзине.

Це свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні. Своєю цілодобовою напруженою службою прикордонники роблять гідний внесок у зміцнення національної безпеки країни. Цей День є символом вшанування славних традицій героїзму, мужності і самовідданості у службі багатьох поколінь охоронців кордонів нашої Батьківщини.

В цей день зібралися до тисячі людей – прикордонники, афганці, АТОвці, жителі району, представники владних структур, громадські діячі, письменники, журналісти. 

- Славні військові традиції українського воїнства передаються із покоління в покоління, від діда-прадіда. Від минулого року професійне свято прикордонники України відзначають тридцятого квітня. Але день 28 травня традиційно десятиліттями збирає прикордонників з різних куточків України у самому її серці, далеко від кордонів. Тоді, у роки Другої світової війни, прикордонники довели, що ніколи не здаються, готові захищати рідну землю до останньої краплі крові, давши останній бій на нашій Тальнівській землі. Унікальний пам'ятник прикордонникам та їхнім службовим собакам став своєрідним символом патріотизму, мужності та відваги.  Пам'ятаючи історію, ми впевнено дивимося у завтрашній день. Ми віримо нашим солдатам-захисникам, ми дякуємо за їхню сміливість, за мир – наголосила, голова райдержадміністрації, Валентина Любомська.

Після слів виступаючих голова Спілки прикордонників Тальнівщини провів нагородження.

Після, хвилиною мовчання було вшановано пам'ять героїв.

По завершенню урочистого мітингу, прикордонники та учасники бойових дій у Афганістані і на Сході України згадали військовий та бойовий шлях за святковим обідом під патріотичні пісні гурту «Ташакор». 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування