A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Втілюючи заходи обласної програми, на Черкащині відтворюють ґрунти та охороняють їхню родючість

Дата: 12.04.2019 12:35
Кількість переглядів: 406

Втілюючи заходи обласної програми, на Черкащині відтворюють ґрунти та охороняють їхню родючість

Відтворення та охорона родючості ґрунтів – основні завдання, передбачені обласною програмою, що затвердили рішенням обласної ради на 2016 – 2020 роки. Детально про реалізацію програми інформує керівник Управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка. Він зазначає, що Управління АПР спільно з Черкаською філією ДУ «Держґрунтохорона» виконують заходи в межах розпорядження ОДА щодо суцільної агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення в області.

– Паспортизація ж передбачає польові та аналітичні дослідження, збір та опрацювання даних щодо агрохімічного обстеження земель, створення регіональних інформаційних банків даних якісного стану ґрунтів, – пояснює керівник Управління. – Приміром, торік нам вдалося провести роботи щодо суцільної агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення в господарствах усіх форм власності Уманського, Катернопільського, Лисянського й Тальнівського районів на площі 31,2 тис. га. 23 сільгосппідприємствам цих районів вручили агрохімічні паспорти.

Між тим, хімічну меліорацію ґрунтів провели в сільгосппідприємствах області на площі 12,3 тис. га. Зокрема найбільші площі провапнували в господарствах Звенигородського, Золотоніського, Канівського, Корсунь-Шевченківського та Катернопільського районів.

– Цьогоріч агрохімічну паспортизацію земель сільгосппризначення плануємо провести в господарствах Городищенського, Корсунь-Шевченківського, Канівського, Монастирищенського та Христинівського районів, – додав Ігор Колодка.

Довідково:

Основні завдання обласної програми:

– підвищення рівня застосування органічних, мінеральних та бактеріальних добрив шляхом внесення їх раціональними способами, в оптимальних нормах і співвідношеннях та на підставі даних агрохімічного паспорта земельної ділянки;

– проведення хімічної меліорації ґрунтів у науково обґрунтованих обсягах, термінах та дозах;

– впровадження сучасних систем ґрунтозахисного землеробства з максимальним використанням елементів біологізації;

– здійснення державного контролю за відтворенням та охороною родючості ґрунтів на підставі даних агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування