A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Про вакансії та професії не «сухими рядками та  цифрами»

Дата: 27.12.2018 12:49
Кількість переглядів: 506

Ринок праці не стоїть на місці.  З розвитком технологій і постійним прогресом з’являються  нові професії та спеціальності, вони мають незвичні назви та й, на перший погляд, передбачають виконання якоїсь незвичної роботи. Вакансії для таких рідкісних професій найчастіше виникають на ринку праці великих міст та в невеликій кількості. Наприклад, футуролог – людина, яка прораховує можливі бізнес-ризики в компанії, кавіст - знавець вин; «тренери із життя» або лайф-коучери, відповідають за персональне зростання клієнта, постижер - спеціаліст зі створення накладної рослинності, до сфери його діяльності входить створення перук та шиньйонів, а також вусів та бакенбардів. Є така спеціальність за назвою хедхантер,  хоча простими словами – це працівник відділу кадрів. Люди можуть працювати вирівнювачами подушок, збирачем м’ячів, рятівником пінгвінів та продавачем мрій. Загалом, світ професій – величезний, більше 40 тисячі, і їх перелік постійно оновлюється - одні професії «народжуються», а інші «відмирають». Є професії, які мають давню історію, але сьогодні відроджуються.  Однією з таких професій є барбер - майстер, який приводить в порядок зовнішній вигляд чоловіків та пропонує в якості послуг стрижку, бриття гострим лезом, стрижку бороди тощо.

У роботодавців Тальнівського району були  затребувані професії зі звичайними назвами, але з вимогами  високого рівня професіоналізму до претендентів - водії, слюсарі, токарі, зварювальники,  пекарі, столяри. Для сфери послуг актуальною потребою залишаються продавці, кухарі, офіціанти. У сільському господарстві ніяк не обійтись без  трактористів, тваринників, робітників з обслуговування сільгосптехніки.

Так, до Тальнівської районної філії надійшли вакансії з пропозиціями для трактористів різних категорій  - 174, водіїв – 114, продавців - 69, слюсарів-ремонтників - 66,   зварювальників -25, операторів машинного доїння – 10. Однією з рідковживаних  вакансій для нашого району була вакансія для барбера.

Близько 350 вакансій укомплектовані у цьому році шукачами роботи за простими професіями, вони трудились та приносили блага на полі, виробництві, у сфері обслуговування.

Для стабільної та ефективної роботи підприємства, забезпечення його конкурентоспроможності все більшого значення набуває логістика. Роботодавці нашого ринку час від часу потребують таких фахівців, з вимогою володіння англійською мовою.

Затребуваними на ринку праці залишаються ІТ-фахівці. ІТ-галузь дуже різноманітна і в сучасному суспільстві ця професія є особливо важливою і потрібною.

Технології постійно розвиваються, а значить будуть потрібні  фахівці, які можуть та вміють працювати з цими технологіями, а фахівці служби зайнятості завжди раді прийти на допомогу як роботодавцям, так і по шукачам роботи.

Вже впродовж  28 років працівники служби зайнятості надають послуги із пошуку підходящої роботи та підбору персоналу та постійно працюють в напрямку досягнення високого рівня співпраці з усіма клієнтами служби.

Хай обрана кожною людиною професія або робота приносить задоволення, буде найулюбленішою та високооплачуваною, має високі результати та прибутки.

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування