A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Робоча нарада

Дата: 13.03.2018 12:52
Кількість переглядів: 546

Фото без опису

13 березня керівники району Василь Клименко та Валентина Любомська, заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань Тетяна Півторак взяли участь у спільній робочій нараді з приводу звернення начальникавідділу освіти райдержадміністрації Лариси Коваль про проблеми із газопостачанням  закладів освіти району.

Лариса Коваль повідомила присутніх, що закупівля газу для закладів освіти району здійснювалась через електронну  систему  закупівель «Рrоzzоrо».Переможцем торгів є ТОВ «Газпостач - Черкаси», з яким і було укладено договір на постачання природного газу.

7 лютого 2018 року на адресу відділу освіти райдержадміністрації надійшло повідомлення  від представників  Тальнівського УЕГГ  про припинення газопостачання в заклади освіти району через відсутність заведених лімітів  постачальником   газу – ТОВ «Газпостач-Черкаси».

27 лютого  представники Тальнівського УЕГГ повідомили в телефонному режимі про негайне відключення освітніх закладів від газопостачання через відсутність лімітів, а бригада Тальнівського УЕГГ виїхала на об’єкти. Освітяни  не допустили  представників Тальнівського УЕГГ до запірної арматури на газопроводі, про що було складено відповідний акт.

5 березня 2018 року  знову надійшло повідомлення про припинення газопостачання через відсутність ліміту (номінації) природного газу на березень місяць 2018 року, яким запропоновано відділу освіти райдержадміністрації до 9.00 години 9 березня 2018 року самостійно  відключити заклади від газових мереж газоспоживання і підготувати  до пломбування  газоспоживне  обладнання. У разі невиконання даної вимоги попереджено, що транспортування газу  буде припинено в примусовому порядку.

У зв’язку з вищеназваними подіями відділом освіти райдержадміністрації неодноразово направлялись листи  постачальнику           газу – ТОВ «Газпостач - Черкаси» щодо врегулювання даного питання, на які постачальник не реагував, відповідей на листи не надавав, а у телефонному режимі  його керівник повідомляв, що проблеми ніякої не існує.     

Проте, 13 березня 2018 року представникиТальнівського УЕГГ знову прибули до відділу освіти райдержадміністрації для примусового  відключення від газопостачання  закладів освіти, які опалюються газом, по причині не заведення лімітів на березень місяць 2018 року ТОВ «Газпостач -Черкаси» .

Ситуація, що склалася, вкрай викликає занепокоєння. У разі відключення від газопостачання, знизиться температурний режим у приміщеннях,  не можливо  буде здійснювати освітній процес,  виникне соціальна напруга серед батьків учнів, відбудеться руйнація систем опалення.

Враховуючи складність ситуації, Лариса Коваль прохала про сприяння  у вирішенні даної проблеми.

  • Відключення газопостачання у навчальних закладах не допустимо! - наголосив Василь Клименко.  

З цього приводу він також дав доручення начальнику фінансового управління райдержадміністрації Наталії Шпичак щодо  першочергового фінансування витрат за спожиті енергоносії. А начальнику відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Миколі Белінському невідкладно вивчити напрямок і можливості переведення на альтернативні види опалення котелень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування