A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Адміністративні пілоти: у чотирьох ЦНАПах області доступні послуги з державної реєстрації актів цивільного стану

Дата: 12.04.2019 12:52
Кількість переглядів: 363

Фото без описуЦентри надання адміністративних послуг міст Черкаси, Ватутіне, Умань та Кам'янської райдержадміністрації стали пілотними у запровадженні надання послуг з реєстрації актів цивільного стану. Тут можна отримати послуги з державної реєстрації народження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміна імені, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, реєстрація смерті, повідомляють в Департаменті регіонального розвитку ОДА.

У березні адміністраторів цих центрів надання адміністративних послуг підключили до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Першим, хто почав надавати послуги, став ЦНАП Кам’янської районної державної адміністрації. Тут за березень прийняли дві заяви на державну реєстрацію розірвання шлюбу та дві заяви на державну реєстрацію змін імені. Працівники ЦНАПів міст Черкаси, Ватутіне та Умань наразі навчаються роботі з реєстром. Після відповідних рішень міськвиконкомів, сесій міських рад, вони будуть готові надавати послуги, відзначають у Департаменті регіонрозвитку ОДА.

Такі зміни стали можливі відповідно до Наказу Міністерства юстиції від 29.08.2018  №2825/5 «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Так, згідно з наказом. заявник звертається до ЦНАПу, де адміністратор з використанням Державного реєстру формує заяву, що підписується заявником і вносить відомості в систему. Паперові документи передаються до відділу реєстрації актів цивільного стану в день звернення або не пізніше наступного робочого дня у разі їх отримання поза робочим часом відділу.

У разі подання документів через ЦНАП - отримання свідоцтва про народження, смерть, письмової відмови в проведенні державної реєстрації акту цивільного стану, висновку про надання дозволу на зміну імені чи про відмову у зміні імені здійснюється в ЦНАП, через який подано відповідну заяву.

Прес-служба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування