A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Стратегічний план району. Із засідання районної Ради регіонального розвитку

Дата: 17.12.2018 13:02
Кількість переглядів: 410

Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка: „Розробка стратегії регіонального розвитку повинна базуватися на чіткому розумінні дієвості перспективних програм в умовах об'єднання району в одну громаду“.

 

Такою була одна із тез засідання районної Ради регіонального розвитку, що відбулося 14 грудня 2018 року в залі засідань районної ради.

 У роботі засідання взяли участь керівники району, міський та сільські голови, голови постійних комісій районної ради, запрошені.

 Відкрили зібрання перший заступник голови райдержадміністрації  Володимир Гречка  та  голова районної ради Валентина Любомська.

- Сьогодні наше завдання - намітити Стратегічний план, - наголосив Володимир Гречка. – Пріоритетні напрямки мусимо визначити самі на місцях. Адже кожне наше село має особливість і свій потенціал. Тож органи місцевого самоврядування, опираючись на ініціативних жителів своєї громади, мусять представити чітке бачення, розробити свій план розвитку. Який у подальшому стане частинкою Стратегічного плану району, області, держави в цілому.

- Ключова мета зустрічі – вдосконалення конструктивного діалогу між владою, громадськістю та місцевим самоврядуванням і на основі цього вироблення перспективного плану розвитку району, - відзначила Валентина Любомська. - Звичайно, що реформи розраховані не на один день. Тому спрацювати потрібно так, щоб наші дії були максимально ефективними, а  перспективні плани розвитку дали можливість вирішити важливі для людей питання.

 

Основні напрямки Стратегічного плану – сільська медицина, дошкільна та середня освіта, центри безпеки, екологія, туризм, розвиток бізнесу.

 

 З інформацією про перспективи розвитку економічного потенціалу району  виступив начальник управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Віталій Захарчук, також зазначив:

 

„При формуванні економічного розвитку одним із важливих напрямків підвищення доходів сільських домогосподарств є розвиток сільськогосподарської кооперації. Створення обслуговуючих кооперативів з вирощування зернових культур, з переробки молока, охолодження та заморозки ягід тощо.“

 

 

З існуючими проблемами в галузі освіти, шляхами їх вирішення та перспективи розвитку на 2019-2021 роки ознайомила начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Коваль, наголосивши:

„У перспективі – завершення оптимізації освітньої мережі. При цьому зекономлені кошти будуть спрямовані на придбання шкільних автобусів. Важливим залишається питання напрацювання механізму використання вивільнених приміщень. Серед пріоритетних напрямків – розвиток інклюзивної освіти.“

 

До обговорення постало питання про основні завдання медичної реформи на 2019-2021 роки та проблемами розвитку медичної галузі. Головний лікар Тальнівської центральної лікарні Олег Солодько відзначив:

„Наразі лікарня багатопрофільна. У перспективі госпітальних округів – необхідно звернути увагу на оптимальне забезпечення терапевтичного відділення.“

 

Також були розглянуті напрямки та проекти, що сприяють  соціально-економічному розвитку сільських територій району; пріоритетні завдання в екологічному напрямку та збереження довкілля, а також  розглянуто ключові завдання, що сприятимуть  збільшенню надходжень до місцевих бюджетів.

 Результати обговорення підсумував Володимир Гречка, відзначивши, що тільки спільними діями ми зможемо досягти результату і успішно втілити в життя головні завдання розробленої Стратегії.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування