A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Жителі району, як і раніше, обслуговуються лікарями-спеціалістами безкоштовно

Дата: 26.12.2018 13:06
Кількість переглядів: 618

У районній газеті „Тальнівщина“, №64,  від 06.12.2018 року Тальнівською центральною районною лікарнею була опублікована інформація про встановлення тарифів на платні медичні послуги.

Публікація викликала чималий резонанс.  Дехто з читачів зрозумів це, як нововведення уже платної медицини. Що абсолютно безпідставно.

Тому, враховуючи інтереси і побажання жителів району, публікуємо роз'яснення та коментар головного лікаря ЦРЛ Олега Солодька:

 - Насамперед, щоб зняти будь-які домисли і побоювання, відразу наголошую, що жителі району, як і раніше, обслуговуються лікарями-спеціалістами безкоштовно. Опубліковані тарифи стосуються тільки оплати окремих медичних оглядів. Перелік таких платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров'я, затверджений ще у 1996 році Постановою КМУ від 17.09. №1138. Ми ж опублікували лише оновлені тарифи, які зросли з урахуванням вимог сьогодення – підвищення заробітної плати, збільшення вартості виробів медичного призначення та медикаментів, зростання цін на енергоносії тощо. Ці тарифи, затверджені розпорядженням Черкаською облдержадміністрації від 21 листопада 2018 року №20, введені в дію з 10 грудня цього року наказом головного лікаря Тальнівської ЦРЛ від 07.12.2018 № 369.

Отже, як і раніше, (згідно вище вказаної постанови) платними є такі медичні огляди: попередні профілактичні медичні огляди при прийнятті на роботу та для отримання посвідчення водія транспортних засобів (крім випадків, коли медичні огляди проводяться за направленнями органів державної служби зайнятості), медичні огляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, також відповідні профілактичні медичні огляди. Ці послуги оплачують самі громадяни або підприємства чи організації, які направляють на обстеження.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування