A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

 Щодо недопущення виникнення пожеж в лісових масивах, торфовищах і сільгоспугіддях

Дата: 27.06.2019 13:22
Кількість переглядів: 506

Фото без описуВ порядку контролю за виконанням  Комплексного плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно – літній період 2019 року затвердженого рішенням районної комісії з питань ТЕБ та НС від 12.03.2019 № 10, 27 червня 2019 року під головуванням першого заступника голови РДА Гречки В.В. проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянуто питання  щодо вжиття  заходів  недопущення виникнення пожеж в лісових масивах, торфовищах і сільгоспугіддях у весняно-літній період 2019 року.

Обговоривши дані питання,  комісія вирішила:

- Звернути увагу виконавців на персональну відповідальність за невиконання вищезазначеного плану;

- Організувати роботу рейдових груп з метою патрулювання пожежонебезпечних ділянок сільгоспугідь із залученням до цієї роботи фахівців контролюючих служб, поліції. громадських організацій та населення;

- Запровадити посилений моніторинг стану пожежної безпеки
у природних екосистемах, організувати патрулювання лісових масивів
та лісопаркових зон, тимчасово обмежити доступ до них населення і в’їзду транспортних засобів, особливо напередодні та під час вихідних і святкових днів;

- Організувати проведення роз’яснювальної роботи через засоби
масової інформації, щодо дотримання правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт.

Відповідно до вимог пожежної безпеки, які містяться у Законі України «Про пожежну безпеку» від 17.12.1993 p. № 3745-ХІІ та Правилах пожежної безпеки в Україні, які є обов'язковими для виконання всіма центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями (незалежно від виду їх діяльності та форм власності), посадовими особами та громадянами.

Стаття 175. Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки

Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, а також використання пожежної техніки та засобів пожежогасіння не за призначенням – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 0,5 до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Сектор з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування