A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

"Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення"

Дата: 10.10.2018 13:57
Кількість переглядів: 632

За повідомленням на Урядовому порталі, 5 вересня КМУ прийняв розпорядження "Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення", яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державної фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням праце вих відносин з найманими працівниками.   

Розпорядженням передбачено посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз'яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованого праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них змін з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.
Також міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади доручається переглянути власні нормативно-правові акти та внести в них зміни з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин з найманими працівниками при реалізації наданих повноважень.

"Мова йде про боротьбу з тіньовою зайнятістю - десятки, сотні людей на підприємствах працюють неоформленими, деякі роботодавці забирають у них право на достойну пенсію у майбутньому і на легальну роботу... Це розпорядження передбачає наступне - ми місяць будемо усім роз'яснювати, які великі штрафи за незаконну зайнятість. Через місяць, в жовті, ми почнемо впроваджувати норми, передбачені законодавством для захисту працюючих людей", - сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман перед ухваленням розпорядження.

Реалізація акта сприятиме підвищенню ефективності державної політики щодо захисту трудових прав людей, зменшенню застосування незадекларованого праці та посилення дисципліни сплати податків та єдиного соціального внеску.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування