A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Очільник області взяв участь у відкритті щорічної виставки «Інноваційний пошук освітян Черкащини»

Дата: 10.04.2019 13:59
Кількість переглядів: 466

У Черкасах 9 квітня розпочала роботу щорічна виставка  «Інноваційний пошук освітян Черкащини». На відкриття завітали голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Вельбівець, начальник управління освіти в області Валерій Данилевський та освітянська громада з усієї області.

На виставці цьогоріч експонується більше 1000  різнопланових робіт, надзвичайно потужно влилися у її проведення  заклади професійно-технічної освіти області.

На подвір’ї обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників розгорнулося надзвичайне дійство  - виставковий ярмарок. На столах розмістилися малюнки аквареллю, вишиті рушники, серветки, витинанки, писанки, створені учнями Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради.  Прикрасили подвір’я заквітчані кошики з лози, великодні писанки комунального закладу «Смілянська спеціалізована мистецька школа-інтернат Черкаської обласної ради». Привертали увагу роботи дітей – учасників гуртків «Природа і фантазія», «Флористика і Фітодизайн», «Мистецтво нашого народу» Михайлівської школи-інтернату. Біля самого в’їзду на подвір’я розташувався навіть міні-трактор, виготовлений учнями Городищенського професійного ліцею.

На території  інституту   були виставлені виставкові стенди професійної освіти, зокрема  Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області, Уманського професійного аграрного ліцею, Черкаського професійного автодорожнього, Буцького політехнічного професійного  ліцеїв. На стендах було представлено систему роботи професійно-технічної освіти,  де широкий загал мав нагоду ознайомитися з перспективним досвідом, сучасними формами і методами підготовки кваліфікованих робітників.

Також у рамках виставки відбувся вернісаж професій, проведені майстер-класи «Виготовлення масла способом збивання», «Визначення вмісту крохмалю в меді», кравців і перукарів, візажу. Були розкриті секрети ексклюзивної заварки кави, сервірування столу і т.д.

В актовій залі інституту відбулося відкриття виставки. Урочисте дійство  розпочалося з демонстрації колекції одягу театру мод «Феєрія» Черкаського вищого професійного училища легкої промисловості, яка була представлена на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Прорив легкої промисловості України»,  та видовищних зачісок «Арт Куаффюр»; сучасних  колоритних  національних костюмів студії «Етностиль» Золотоніського професійного ліцею. Пісенним дарунком вітали гостей вихованці Черкаської спеціалізованої школи I—III ступенів № 20 Черкаської міської ради та Дмитро Нестеренко, учень Звенигородського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів.

У відкритті взяли участь представники закладів вищої і загальної середньої, професійно-технічної  освіти області, працівники управління освіти, науковці, регіональні ЗМІ.

«Ця величезна кількість виставкових експозицій, які ми сьогодні побачили, свідчить тільки про одне - значний потенціал та розвиток педагогічних та науково-педагогічних працівників області. Приємно вражає також професійно-технічна освіта, яка цьогоріч активно взяла участь і представила дуже велику кількість своїх здобутків та доробків, – у своєму вітальному слові наголосив очільник області Олександр Вельбівець. - Наші освітяни неодноразово підтверджували свій високий професіоналізм на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Так, лише у 2018-2019 навчальних роках за результатами  презентації своїх  інноваційних  здобутків на міжнародних та всеукраїнських виставках заклади освіти Черкащини вибороли 13 золотих, 9 срібних та 6 бронзових медалей. І такі успішні результати стають доброю традицією».

 З вітальним словом до присутніх також звернулися кандидат педагогічних наук, доцент, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна, заступник начальника управління - начальник відділу інклюзивної, позашкільної освіти та виховної роботи Оксана Сімушіна.

Також Олександр Вельбівець разом із Оксаною Сімушною вручили нагороди найактивнішим учасникам міжнародних, всеукраїнських, регіональних виставок.

Виставка працюватиме до 11 квітня.

У рамках виставки відбудуться круглі столи, семінари-практикуми, авторські майстер-класи, школи професійної майстерності, тренінги, інтелектуальні студії, діалоги. Зокрема:

- Семінар-практикум «Розбудова ефективної системи методичної роботи в умовах децентралізації управління освітою» для завідувачів методичних служб області.

- Майстер-клас  «Уміння 21 століття – навчання продовж життя» для вчителів англійської мови.

- Тренінг «Електронні таблиці та бази даних як дієвий інструмент вчителя» для вчителів інформатики.

- Сузір’я педагогічних ідей «Нова українська школа крізь призму гуманної педагогіки». 

- Представлення досвіду вчителів, які мають звання «Гуманний учитель України».

- Критичний дискурс «Психологічні засади трансформаційних процесів особистості в сучасному освітньому просторі» для вихователів закладів дошкільної освіти.

- Інтелектуальна студія «Педагогічне партнерство в дії» для заступників директорів з навчально-виховної роботи.

Прес-служба ОДА 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування