A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Особистий прийом громадян: екологічні питання

Дата: 26.04.2019 14:11
Кількість переглядів: 500

Фото без опису24  квітня у Тальнівському районі провела особистий прийом громадян начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Олена Звягінцева.

Олена Миколаївна надала роз'яснення та ряд методичних рекомендацій щодо розробки екологічних проектів. Начальник управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Віталій Захарчук та начальник відділу економіки Світлана Ковалишина поцікавилися деталями та нюансами перспективності будівництва сільських парків. Зокрема, у районі планується розробити такі проекти у Романівці та Лісовому. Тож було обговорено практичні деталі та окремі напрацювання у цьому напрямку. 

Також першим заступником голови райдержадміністрації  Володимиром Гречкою було підняте питання утилізації пестицидів. Олена Звягінцева проінформувала про окремі зміни у відповідному законодавсті і висловила сподівання, що незабаром таки вдасться це питання вирішити, адже воно є актуальним не лише для нашого району й області.

Ліна Яловська підняла питання про стихійні сміттєзвалища у населених пунктах району і забруднення річки Тальянки. Олена Звягінцева пояснила, що згідно законодавства – найпершими несуть відповідальність за свою підвідомчу територію і все, що на ній відбувається, міська та сільські ради. Вони ж мають повноваження планувати природоохоронні заходи. Зокрема, розробляти різні проекти на умовах співфінансування з обласного чи державного бюджету, як от на закупівлю контейнерів для сміття, придбання сміттєвоза тощо. Ще одним важелем вливу на вирішення таких екологічних питань є журналісти, які озвучують проблему і тим самим змушують задуматися тих, хто створює шкоду навколишньому середовищу. А фіксуючи порушення, ЗМІ  допомагають контролюючим органам, які мають право накладати штрафні санкції, екологічний податок. Управління екології та природних ресурсів всіляко сприяє у вирішенні цих питань, надає рекомендації та методичну підтримку органам місцевого самоврядування, а також співпрацює із ЗМІ, проводить роз'яснювальну роботу.

Відділ організаційно-інформаційної діяльності райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування