A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

Світлій пам'яті земляка Віталія Малиша!

Дата: 28.03.2019 14:31
Кількість переглядів: 891

Фото без опису28 березня у місті Тальному та селі Павлівці Першій відбулися заходи по вшануванню світлої пам'яті про нашого земляка Віталія Малиша, учасника АТО, захисника України.

Віталій народився і виріс у мальовничому селі Павлівці Першій. Був сміливим та впевненим.

Віталій любив життя, планував своє майбутнє у мирній Україні. Тому пішов захищати свою державу від ворога.  Але всі  плани мужнього юнака обірвалися 29 серпня 2014 року. Солдат загинув під час виходу з оточення під Іловайськом Донецької області (так званого Іловайського котла).

Лише через сім місяців від дня страшної трагедія сім'я змогла похоронити Віталія у рідному селі. Це було 28 березня 2015 року.

Сьогодні, у день річниці поховання солдата, зібралися рідні, друзі, побратими та односельці, щоб підтримати маму героя Гапочкіну Ганну Василівну, щирим словом пом'янути Віталія.

Було покладено квіти до меморіальної дошки у Тальному, до пам'ятного знака у Павлівці І, на могилу солдата.

 Це була людина, на яку можна покластися, якій можна було довірити своє життя, - так сказав про Віталія, свого бойового побратима Андрій Цибулько, голова громадської організації „Об'єднання бойових побратимів та волонтерів“. – З Віталієм я познайомився на військових навчаннях, згодом він добровольцем пішов на фронт. Я дякую мамі за виховання такого сина. Це справжній герой, на таких тримається фронт, на таких тримається наша держава…

 

Тальнівська райдержадміністрація та районна рада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Віталія Малиша.

 

Указом Президента України № 132/2016 від 8 квітня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Віталій Малиш нагороджений орденом „За мужність“  III ступеня (посмертно).

Медаллю „За заслуги перед Черкащиною“ (посмертно).

Згідно рішенняя сесії Тальнівської районної ради Віталію Малишу присвоєно звання „Почесний громадянин Тальнівщини“ (посмертно).

Вічна слава Герою, що віддав життя за Україну!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування