A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

З нагоди Дня журналіста

Дата: 06.06.2018 14:49
Кількість переглядів: 571

Ким тільки не доводиться бути журналістові, щоб дістати найцікавішу інформацію, взяти ексклюзивне інтерв'ю, зробити якісну об'єктивну публікацію, на яку чекає читач. Тут і психологом не завадить бути, і пошуковцем, і розвідником. Журналіст – це та професія, яка об'єднує усі сфери людського життя, а висвітлюючи інформацію, формує громадську думку.  

„Роль місцевих засобів масової інформації в життєдіяльності Тальнівської  районної громади“  - такою була тема зустрічі у форматі „круглого столу“. Перед початком засідання голова районної ради Валентина Любомська та голова райдержадміністрації Василь Клименко привітали журналістів зі святом – Днем журналіста. Побажали творчого натхнення, широкого кола вдячних читачів, міцного здоров’я та достатку.

Учасники «круглого столу», редактори газет «Колос» – Ірина Рогова, «Тальнівщина» – Валентина Поліщук, засновник газети «Реклама Тальнівщини» – Тетяна Карачун обговорили питання висвітлення життя району, кожного населеного пункту, підприємств, установ, організацій, окремих громадян.

У засіданні також взяли участь керівник апарату, прес-секретар Тальнівського районного суду Жанна Соколовська, керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей. Запрошувалися, але  із-за виробничих справ не змогли взяти участь, редактори газет «Новий Дзвін» – Олег Шатайло і «Поле честі» – Валентин Гордєєв.

Учасники засідання відзначили, що необхідно публікувати статті про досягнення, гарні справи і здобутки, нести більше позитивних емоцій. Поряд з цим, має бути і критика, але справедлива, об’єктивна, яка стимулювала б до покращення роботи.

Журналісти внесли ряд пропозицій щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, налагодження співпраці. При цьому  зазначалося, що  журналісти в районі мають сьогодні повну свободу, відсутній тиск з боку влади. Засоби масової інформації мають надзвичайно великий вплив на суспільство, і мусять розуміти свою відповідальність за морально-психологічний клімат у районі, свою виховну та просвітницьку місію.

По завершенню Валентина Любомська та Василь Клименко подякували всім за  активне обговорення та висловили сподівання, що кожен учасник взяв для подальшої своєї діяльності щось корисне.

Співпраця державних служб і журналістів є вкрай важливою. Засоби масової інформації - як місточок між владою і звичайними громадянами, знаючи їхні насущні біди і тривоги. Тому керівники району запропонували спільно вирішувати проблеми. Разом будувати не стіну, а місточок взаєморозуміння і підтримки.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування