A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Тальнівська Районна Державна Адміністрація

З нагоди Дня юриста

Дата: 09.10.2018 14:52
Кількість переглядів: 540

Фото без описуЗ нагоди Дня юриста Тальнівська районна державна адміністрація організувала і провела круглий стіл на тему: «Забезпечення загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» на території району». Метою заходу було підвищення юридичної грамотності громадян та формування нової правової культури у суспільстві.

Керівник апарату райдержадміністрації Леся Соловей представила учасників круглого столу. Серед яких керівництво району: перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, голова райради Валентина Любомська. А також представники різних юридичних служб установ району.

Учасників заходу привітали перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка та голова районної ради Валентина Любомська.

- Ви не лише стоїте на службі закону, а й на захисті прав і свобод громадян, - відзначив Володимир Гречка. - Тож юристів можна ще назвати порадниками людини. Адже глибокі знання юриспруденції ви вдало поєднуєте із вмінням вислухати і зрозуміти, надати часто разом із правовою ще й психологічну підтримку. Радий вітати сьогодні вас у нашій залі. Приємно відмітити, що на Тальнівщині трудяться професіонали юридичної справи. Ваш вибір професії – це вибір шляху відповідальності, справедливості, відданості, цілеспрямованості. Нехай ваші професійні зусилля будуть винагородженні повагою і довірою громадян.

З професійним святом юристів також привітали учасниці народного аматорського ансамблю районного Будинку культури "Тальнівчанки".

Головний спеціаліст-юрисконсульт апарату райдержадміністрації Мирослав Бугайцов підготував невелику презентацію про дієвість на території району проекту «Я МАЮ ПРАВО».

Леся Соловей відмітила, що Тальнівська райдержадміністрація всіляко сприяє впровадженню даного проекту, а також проводить роз’яснювальну роботу щодо правової грамотності серед населення. І запросила учасників заходу до конструктивної дискусії.

До обговорення постали питання щодо методів та принципів роз’яснювальної роботи, організація правових форумів, конференцій, тренінгів, проведення консультацій громадян за місцем їхнього проживання тощо. Активно до дискусії долучилися начальник Тальнівського районного відділення ДРАЦС Людмила Скоропад, начальник управління соцзахисту населення Тетяна Маринченко, радник голови райради з питань юридичного забезпечення Лариса Белявська, головний спеціаліст відділу «Тальнівське бюро правової допомоги» Уманського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Вікторія Ряба та інші.

На завершення Володимир Гречка підсумував, що будь-яку сферу нашого життя неможливо уявити без юридичної служби. А відзначаючи День юриста, ми підтверджуємо значимість цієї професії, яка з кожним роком набуває все більшої ваги у сучасному суспільстві.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування